dinsdag 2 juli 2013

Who the f*ck is Lisicki!?

Wtf
"Who the fuck is Lisicki?" je hoort het Serena Williams, de gedoodverfde favoriet voor de Wimbledon titel zo maar zeggen. Zeker na het onverwachte verlies van de zesvoudig en uittredend kampioene. In de vierde ronde van Wimbledon ging Williams pijnlijk onderuit tegen de Duitse Sabine Lisicki, de nummer 23 van de plaatsingslijst.

Na het winnen van Roland Garros en de samenwerking met de Franse coach en tennis goeroe Patrick Mouratoglou was Serena Williams opeens veranderd in een bevallig lief meisje die zelfs het Franse publiek in zoetsappig Frans te woord stond.

De eerste keer dat ik het hoorde viel ik bijna van mijn stoel. Er was weinig overeenkomst meer met de Amerikaanse bulley, die in 2009 op de US Open een vrouwelijke lijnrechter met de dood bedreigde en niet altijd even vriendelijk was tegen publiek en tegenstanders.

Liefdes elixer uitgewerkt?

Serena's nieuwe coach en vlam
Of was het schone schijn, sinds ze zich niet alleen op tennisvlak door haar nieuwe vriendje (jawel diezelfde Mouratoglou!) liet coachen. Serena is verliefd en zette haar goede vibes om in prestaties op het veld. Dit jaar verloor ze nog geen wedstrijd en was ze 36 wedstrijden ongeslagen. In het verleden werden de Williams zusjes (vooral na het wegvallen van de Belgische topdames Clijsters en Henin) wel eens gek van alle blikken Russinnen die opengetrokken werden. "There is always another 'eva' or 'ova' " refereerde Serena aan Sharapova, Kvitova, Zvonoreva en andere Oostblok dames.

Nu was er dus een  nieuwe Duitse ster aan het firmament, die Serena de voet dwars zette. In de vorige ronde had Williams een makkie aan de Japanse veterane Date-Krumm (46 jaar), waarbij opviel dat Williams niet eens zo dominant was als gedacht. Lisicki is overigens geen nobody, want  ze had in 2011 al eens de halve finale van Wimbledon gehaald. Dat jaar sloot de frele Duitse met de keiharde opslag af als vijftiende. Driemaal wist ze een WTA toernooi te winnen.

 Williams speelde in de achtste finales wisselvallig tegen de Duitse, die onbevangen de ballen stond te retourneren en goed beweegt op gras.
Na verlies in de eerste set leek Williams in het tweede bedrijf orde op zaken te stellen. In de derde set kon Lisicki goed aanklampen bij de nummer 1 van de wereld en brak ze haar op 4-4. Bij 5-4 en 30-0 leken de zenuwen echter toe te slaan bij de Duitse. Met afzwaaiers en een dubbele fout op matchpoint leek Williams te ontsnappen. Maar haar tegenstander hield knap het hoofd koel: De 23 jarige sympatieke dame uit Troisdorf produceerde nog twee aces en met een mooi opgebouwde forehand winner ging ze op de knieën. Niet voor Williams, maar van geluk. Serena kon het amper geloven en haar ogen donderden weer als vanouds.

Naschrift: Inmiddels heeft Lisicki de halve finales bereikt door relatief eenvoudig van Kaia Kanepi te winnen met 6-3, 6-4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport