donderdag 4 juli 2013

6e etappe Tour de France naar Montpellier



Andre Greipel heeft de 6e Tour etappe gewonnen. In een wandeletappe zat het venijn in de staart. De Duitser versloeg een eerder gevallen Cavendish, Sagan en Kittel in de massasprint.
Simon Gerrans sprintte niet mee, en daryl Impey maakt zijn zes plaatsen achterstand (in tijd stonden de GreenEdge renners gelijk) goed . We hebben nu de eerste Zuid-Afrikaanse gele trui drager in de geschiedenis.

Live Blog (Klik hier voor de voorbeschouwing en het etappeschema)

Greipel wint! De Duitser wint afgetekend.

400m Cavendish gaat vroeg aan, Greipel komt er overheen en ook Sagan en Kittel passeren de Brit.

800m. Greipel en Cavendish worden goed afgeleverd.

2 km Groene trui, gele trui, Cavendish, Kittel, Greipel, ARgos vooraan

3 km Kan de gevallen Cavendish weer voor een verrassing zorgen? hij zit achter de grote Steegmans goed gepositioneerd. Argos zit ook nog goed met 5 man.

5 km. Greipel en Terpstra vooraan het peloton. De diverse treintjes rijden schouder aan schouder

11 km Brajkovic, de kopman van Astana en enkele anderen (enkele Cofidis mannen) komen hard ten val

28 km Cavendish met schrammen (en kneuzingen?) komt terug bij het peloton

33km Cavendish ligt op achterstand van het peloton. Hij heeft een gescheurd shirt aan, en is overduidelijk gevallen. Een ploegmaat is bij hem, maar hij is behoorlijk achter geraakt. Het peloton geeft ongenadig hard gas

37 km Belkin, GreenEdge en Orica GreenEdge leiden het peloton

45 km Peter Sagan rijdt lek. De "groene trui"  wordt snel door de  Deen Brian Vandborg en twee andere helpers naar de rijen van peloton geloodst.

75 km Ook Fredrik Kessiakoff geeft op, vanwege de valpartij van gisteren. De Zweed is al de tweede renner van Astana die de ronde verlaat.
.
87km Lekke band voor Lieuwe Westra. De Friese hardrijder (Vacansoleil) krijgt snel een nieuw wiel en sluit snel aan bij het peloton. Katousha-kopman Joaquim Rodriguez is gevallen, maar kan ook weer terugkomen.

90km  Nacer Bouhanni stapt in de bezemwagen. De renner van Francais des Jeux kon zelfs het slakketempo van vandaag niet meer volgen.Gisteren kwam de Fransman hard ten val.

107 km De Witrus Sivtsov (Sky) is als eerste boven op de enige beklimming van de dag en krijgt één bergpunt.

109km Het peloton begint aan de beklimming van de col van de 4de categorie. Het is een echte wandeletappe vandaag.

    113km De tussensprint wordt gewonnen door Greipel voor Cavendish. Kristoff werd derde, Sagan vierde. Danny Van Poppel eindigt als tiende.

    Uitslag: 1. Greipel (LTB) 20pts 2. Cavendish (OPQ) 17pts 3. Kristoff (KAT) 15pts 4. Sagan (CAN) 13pts 5. Steegmans (OPQ) 11pts 6. Flecha (VCD) 10pts 7. Sabatini (CAN) 9pts 8. Kwiatkowski (OPQ) 8pts 9. Chavanel (OPQ) 7pts 10. D. Van Poppel (VCD) 6pts 

    116km Nacer Bouhanni (FDJ) die gisteren in de slotkilometerhard ten val kwam, rijdt op achterstand van het peloton

128km Flamengo's, paarden en kasteeltjes voeren de boventoon. Een weinig enerverend koersverloop deze etappe.

    135 km Maté ziet zijn voorsprong rap slinken en het kansloze van zijn missie in: hij laat zich inlopen. We hebben weer een compleet peloton.

143 km Terwijl een echte TGV voorbij dendert, is het peloton meer een boemeltreintje. Desondanks loopt de voorsprong van Maté terug naar 4'55"

150 km De Omega Pharma-ploeg van Cavendish voert het peloton aan. De voorsprong van Maté loopt op tot 5.15 minuten.

157km Het is behoorlijk warm vandaag in Zuid-Frankrijk, maar de harde wind, waar vooral de nederlanders op hoopten is er nog niet.

170km Maté mag weg van het rustig pedalerende peloton.

172km Mate staat 166ste in het klassement, op een half uur van de gele trui. Hij pakt meteen een voorsprong van 40 seconden.

176km De renners vertrekken. Het is koers! Luis Angel Maté is de eerste aanvaller. De Spanjaard van  Cofidis rijdt alleen weg.

.Onze landgenoot Tom Veelers is in bezit van de rode lantaarn. De coureur van Argos staat inmiddels op een achterstand van 46 minuten en 13 seconden. Ook Koen de Kort en Albert Timmer van Argos staan bij de laatste tien van het algemeen klassement. Gele trui drager is de Australier Simon Gerrans

Simon Gerrans
Lotto-kopman en de Belgische Tourhoop Jurgen van den Broeck gaat vanmiddag niet van start. Gisteren viel hij zwaar op zijn knie.  Daarmee komt het aantal uitvallers in deze 100ste Tour op vijf. Eerder staakten al Ted King (Cannondale) Andrej Kasjetsjkin (Astana), Maxime Bouet (AG2R) en Yoann Bagot (Cofidis) de strijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport