vrijdag 5 juli 2013

7e etappe naar Albi prooi voor Sagan

Peter Sagan heeft de zevende etappe naar Albi overtuigend op zijn naam gezet. De groene trui drager van Cannondale regiseerde met zijn ploeg grotendeels de etappe en maakte het koelbloedig meesterlijk af. Jon Degenkolb en Danielle Bennati moesten het in de sprint van het eerste peloton afleggen tegen de sluwe Slowaak.

De etappe naar Albi ontvlamde al vroeg. De Duitse veteraan en rasaanvaller Jens Voigt ging er al snel van tussen met de Fransman Jon Kadri. De laatste kwam als eerste boven op de eerste twee klimmetjes van de derde en tweede en categorie. Hiermee veroverde hij in het berklassement 1 punt meer dan zijn landgenoot Rolland en nam hierdoor de bolletjestrui over.

Nadat het peloton in verschillende pelotons uiteen was gevallen spoorde Sagan zijn ploegleden aan om langdurig en hard op kop te rijden. In de groep met gele en groene trui misten topsprinters als Greipel (de winnaar van gisteren) en Cavendish (de winaar van eergisteren).

Halverwege de dag pakte Sagan ook nog 20 punten voor de groene trui voor Flecha, Sabatini,  Clarke,  Gerrans en gele trui drager Impey. De tussensprint was aanleiding voor ex-gele truidrager Jan Bakelants om weg te glippen. Gautier en Oroz vergezelden de Belg in een vlucht van 65 kilometer. 3 kilometer voor het einde werden de drie onder impulsen van teruggepakt.

Terwijl het leek of Sagan ingesloten zat en te ver achter lag op de hard sprintende Degenkolb kwam Sagan op tijd naar en over het wiel van de Deen.  Sagan verstevigde zijn eerste positie in het puntenklassement. Daryl Impey behield het geel.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport