woensdag 17 juli 2013

Dag van de waarheid voor Mollema in tijdrit

Vandaag staat een pittige tijdrit op het Tour programma. Bauke Mollema, die goede benen heeft mag nu laten zien  hoe goed hij met de toppers mee kan. Kan hij zijn tweede plaats behouden of moet hij de mannen van Saxo bank en klimgeit Quintana voor laten gaan? In de vorige tijdrit werd Mollema knap 11e achter de ongenaakbare specialisten Martin en gele trui drager Froome, maar nipt voor concurrenten als Contador, Kreuziger en Valverde.


De tijdrit die vandaag gaat van Embrun naar Chorges, herbergt twee pittige klimmetjes (van 2e categorie) en gevaarlijke afdelingen. Vanuit de start loopt de weg vrijwel direct omhoog met stukken van 8 en 10 procent stijging. De afdaling die daarop volgt, is zeer technisch. De tweede klim gaat over wat bredere wegen. Alleen de laatste twee kilometer zijn vlak.

Onlangs de relatief korte rit (32 km), noemt de Tour organisatie het "de zwaarste Tour tijdrit ooit". Waarschijnlijk bedoeld de organisatie ook gevaarlijkste ooit.
De Franse wielrenner Jean-Christophe Péraud is bij de verkenning van de tijdrit al onderuit gegaan. De nummer 9 van het klassement bezeerde bij de valpartij zijn schouder en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Het is nog niet zeker of hij aan zijn rit kan beginnen.

In het voorlopige klassement leidt (lees hier meer op het  Live Blog).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport