donderdag 14 augustus 2014

Steeple kampioen Mekhissi-Benabbad gediskwalificeert na uitrekken shirt tijdens race

De Fransman Mahiedine Mekhissi-Benabbad leek zoals verwacht op zijn dooie gemak de 3.000 meter steeple chase te winnen. Zijn laatste honderd meter waren minder verwacht. Terwijl hij al de laatste drie ronden aan de leiding ging en daarin een voorsprong van 50 meter pakte, trok hij zijn shirt uit. Met ontbloot bovenlijf  en het shirt in zijn mond finishte hij als eerste.

Zijn landgenoot Yoann Kowal eindigde achter hem na een sterke laatste ronde met 8.26,66 en passeerde de  Pool Krystian Zalewski (8.27,11) 

Mekhissi-Benabbad kreeg na de race in eerste instantie de gele kaart. Later dienden de Spanjaarden, die 4e en 5e werden een officieel protest in tegen de actie van de Fransman. Het reglement schrijft voor dat je het shirt aan moet houden. Na enig beraad werd de euforische winnaar gediskwalificeerd door de protest jury. Doordat het protest werd toegewezen pakte Kowal het goud en schoven de Spanjaarden een plek op en kwamen zo aan een bronzen medaille voor Angel Mullera.

"Ik dacht er eigenlijk niet bij na, het gebeurde in de emotie. Het was een makkelijke race, het was duidelijk dat ik ging winnen" verklaarde de Fransman, die begon als middenafstand loper.  Mekhissi-Benabbad wil morgenmiddag misschien nog de 1500 meter lopen. Als hij wil winnen zal hij zeker zijn shirt aan laten.

De vorige twee EK's was de ongelukkige steeple-loper  ook al de sterkste op de 3 kilometer met hindernissen.


2 opmerkingen:

  1. Bondig en zeer actueel om bij het ontbijt te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een duidelijk zichtbare overtreding welke de jury dient op te lossen met een passende sanctie. Dat de concurrentie, bij het zien van zoveel schoonheid, een protest indient is onsportief. Het heeft hun namelijk niet belemmert in hun streven en de jury zou zelfs hierdoor kunnen besluiten tot het oppheffen van de van de sanctie. (Spaanse Swalbe?)

    BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport