zaterdag 16 augustus 2014

Broersen laat goud glippen op zevenkamp

Nadine Broersen heeft haar favorietenrol op de zevenkamp net niet kunnen waarmaken bij de EK atletiek. De wereldkampioene indoor zag het goud vandaag in Zürich op het laatste onderdeel door de vingers glippen.




Broersen begon na zes onderdelen als tweede aan de afsluitende 800 meter. Door een goede laatste speerworp (52,18 m) was zij de Duitse Carolin Schäfer en de Belgische Thiam voorbij gegaan in het klassement. Op haar beurt werd ze door de Franse titelverdedigster Antoinette Nana Djimou (54,18 m) voorbij gestoken en ging met een achterstand van 1,35 seconden het laatste onderdeel in. Aanvankelijk ging Broerse voortvarend van start, maar Nana Djimou kon in de laatste ronde naar de Nederlandse toelopen en haar zelfs in de slotmeters passeren. Nana Djimou prolongeerde haar Europese titel met een totaal van 6551 punten, Broersen kwam uit op 6498. Dat was niet genoeg voor het Nederlandse record van Dafne Schippers. Ook haar persoonlijk record werd net behaald.

Punten laten liggen op de springnummers


Broersen 
lijkt de punten vooral bij het verspringen en gek genoeg het hoogspringen te hebben verspeeld. Bij het verspringen had ze twee ongeldige pogingen en bleef ruim 20 centimeter verwijderd van haar Persoonlijk Record. Bij het hoogspringen reikte ze naar een nog niet eerder vertoond (nationaal) record van 1.94 m . Het onderdeel waar veel punten kunnen worden behaald werd niet voortgezet op een hoogte van 1.97 m. Trainer Ronald Vetter verbood de enigszins mokkende Broersen om door te gaan, vanwege het mogelijke risico op een spierblessure. De knie van de atlete uit Hoorn was enigszins gekwetst door enkele harde tikken opgelopen bij het horden lopen en het NK atletiek 2 weken geleden.

Achteraf gezien zouden juist het verschil in de (eventueel misgelopen) punten haar de titel hebben opgeleverd. "Dat is de zevenkamp, soms valt het goed en soms ook niet" aldus de zichtbaar teleurgestelde Nederlandse. Later kwam de berusting bij Broersen en relativeerde: "vooraf zou ik hiervoor getekend hebben".

De op een groot toernooi debuterende Anouk Vetter verraste met een zevende plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport