donderdag 14 augustus 2014

Broersen springt nederlands record hoogspringen

Nadine Broersen heeft donderdag haar favorietenrol op de zevenkamp bij de EK atletiek in Zürich bevestigd met een Nederlands record bij het hoogspringen. De 24-jarige atlete staat na twee onderdelen (100 meter horden en hoogspringen) aan de leiding.

Broersen sprong in stadion Letzigrund over 1,94 meter. Het oude record stond sinds eind juli ook op haar naam met 1,91 meter. Toen won Broersen met die hoogte de Nederlandse titel bij het hoogspringen. Vorig jaar kwam ze twee keer tot een nieuw record; eerst in Lisse 1,89 en daarna in Salzburg 1,90.

De Noord-Hollandse zorgde voor een hele knappe reeks. Tot en met 1,91 meter haalde ze alle hoogtes in één keer. Voor 1,94 meter had de wereldkampioene indoor op de vijfkamp twee pogingen nodig. Daarna stopte ze met de wedstrijd. Het hoogspringen werd gewonnen door de Belgische 19-jarige Belgische Nafissatou Thiam met een hoogte van 1,97 meter en staat nu tweede in het tussenklassement met 2169 punten. Broersen heeft 2211 punten.

Een andere Nederlandse, Anouk Vetter, presteerde ook goed op het tweede onderdeel. Ze sprong over 1,79 meter en bleef zo maar net onder haar persoonlijke record van 1,81 meter. De 21-jarige Nederlandse is voorlopig de nummer twaalf in het klassement.

Horden


Eerder op de ochtend eindigde Broersen als vijfde op het eerste onderdeel, de 100 meter horden. Met een tijd van 13,48 zat ze maar 0,09 seconden boven haar persoonlijk record, dat ze eerder dit seizoen neerzette. Vetter bleef op de 100 meter horden ook maar vlak boven haar persoonlijke toptijd van 13,56. Daarmee werd ze dertiende.

Broersen pakte in maart de wereldtitel op  de vijfkamp bij het WK indoor in het Poolse Sopot en staat derde op de Europese seizoensranglijst op de zevenkamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport