zaterdag 16 augustus 2014

Schippers pakt tweede gouden medaille bij EK atletiek

Dafne Schippers heeft vrijdag in Zürich haar tweede Europese titel gepakt. De Utrechtse was ook de sterkste op de 200 meter.
Eerder deze week veroverde Schippers al goud op de 100 meter.

De 22-jarige startte goed en lag eerste bij het uitkomen van de bocht. Vervolgens nam ze nog meer afstand van het deelnemersveld. Met grote soepele passen zette ze in de finale een tijd van 22,03 seconden neer, een verbetering van haar Nederlands record met maar liefst drie tienden. Ze is met deze tijd zelfs de snelste ter wereld van dit seizoen en de snelste Europese atlete sinds 1995 op de 200 meter.

De Britse Jodie Williams greep met 22.46 (persoonlijk record) het zilver. Met een tijd van 22.58 ging het brons naar de Francaise Myriam Soumaré. Schippers etaleerde in Zürich een groot machtsvertoon op de 200 meter. Schippers is de tweede Nederlandse atlete met dubbel sprintgoud in de geschiedenis van de EK. Fanny Blankers-Koen was in 1950 de eerste.

Jamile Samuel, de tweede Nederlandse atlete in de finale, eindigde knap als zesde in 23,31. Beide dames kunnen nog een medaille winnen op de 4x100 meter estafette.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport