vrijdag 15 augustus 2014

Broersen blijft derde na verspringen

Zevenkampster Nadine Broersen staat na het eerste onderdeel van dag twee op een derde plaats. Na een goed begin op de eerste twee nummers (met een Nederlands record bij het hoogspringen) had ze een mindere 200 meter en een matig resultaat bij het kogelstoten. Op beide nummers verloor ze terrein op haar grootste concurrenten.


Achterstand bij verspringen


De wereldkampioene indoor zag op de tweede dag haar achterstand bij het verspringen op de nummers één en twee iets groter worden. Broersen kwam tot 6,16 meter en bleef daarmee 23 centimeter verwijderd van haar persoonlijk record. De concurrentes Nafissatou Thiam (6,18 meter), Carolin Schäfer (6,30 m) en Antoinette Nana Djimou (6,25 m) sprongen allen verder.

Broersen heeft met nog twee onderdelen (speerwerpen en de 800 meter) te gaan 16 punten achterstand op Thiam en 48 punten op Schäfer. Verdedigend kampioene Djimou staat op korte achterstand vierde. De Francaise zal naar verwachting veel punten pakken bij het speerwerpen en Broersen inhalen. De atlete uit Dongen verklaarde tegen de NOS "ik heb bij het verspringen gewoon punten verspeeld, maar er komen nog twee goede onderdelen. Ik geloof er nog altijd in".

In de schaduw van Broersen kwam Anouk Vetter met 6,04 m tot een PR. Ze leverde weliswaar een plaatsje in, maar staat nog altijd knap zevende op een ruime honderd punten van haar landgenote.

Stand na 5 van de zeven onderdelen:

Screen Shot 2014-08-15 at 12.28.30

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport