donderdag 10 augustus 2017

13 redenen waarom Schippers goud wint op de 200m sprint WK atletiek




  1. Meervoudig kampioene 100 en 200m. Shelly Ann Fraser Pryce (Jam) zit zwanger thuis.
  2. Landgenote en olympisch kampioene Elaine Thompson heeft ervoor gekozen om in Londen de 200 meter niet te lopen.
  3. Concurrente Alison Felix (VS)heeft de dag voor de halve finale een slopende 400m afgelegd en lijkt te vermoeid om nog vol gas te kunnen gaan.
  4. Concurrente Shaunae Miller (Bah, PR 21.91) had in die zelfde race een krampaanval op het laatste stuk en lijkt ook niet fit genoeg voor de winst.
  5. Grootste concurrente Tori Bowie (VS, winnares van de 100m en in het top 10 rijtje aller tijden met een PR van 21.77) kan niet starten vanwege een val na de finish van de 100 meter. Andere concurrenten lijken tekort te schieten.
  6. Dafne is de verdedigende wereldkampioene (Beijing 2015), 21.63
  7. Slechts 2 atleten (met een dopingluchtje en niet meer in competitie) waren ooit sneller.
  8. Met de overstap naar Rana Reider heeft Dafne een ervaren coach die haar nog net een stukje beter kan maken en op tijd prikkelt.
  9. Dafne is hongerig. De perfectioniste is zeer gemotiveerd en heeft de drive om te winnen.Ze wil revanche nemen voor 2e plaats in Rio bij de OS.
  10. Dafne maakte een zeer goede indruk in de series die ze met gemak won, terwijl ze de laatste 40 meter nog inhield en zonder veel krachtsverlies door gaat naar de halve finales
  11. Dafne de grootste topsnelheid, turbo of drive heeft van het hele veld (goed te zien in  het laatste stuk van de 100m finale
  12. De perfectioniste al erg ervaren is met het lopen van grote toernooien, zich niet laat verrassen en mentaal niet kapot te krijgen is.
  13. Dafne na de 100 meter in London
  14. Omdat de Nederlanders (en ik voorop) heel graag willen dat ze wint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport