zaterdag 16 augustus 2014

Hassan kan kunststukje niet herhalen, Kuijken verrast


De Nederlandse dames hebben weer twee medailles aan hun EK-buit in Zurich toegevoegd. Sifan Hassan, al eerder winnaar van het goud op de 1500 meter, pakte zilver op de 5 kilometer. Susan Kuijken pakte verrassend het brons.

Hassan liep zoals gewoonlijk de race van achteruit. Net als op de 1500 meter was haar belangrijkste concurrent een Zweedse van Afrikaanse afkomst: Bahta.

De Zweedse Meraf Bahta was het Nederlandse tweetal te snel af. Hassan werd eerder Europees kampioen op de 1500 meter.

De Nederlandse, die als vluchteling uit Ethiopië is gekomen, wachtte lang af in de laatste paar rondes en zag landgenote Kuijken de leiding nemen. Terwijl Bahta de leiding nam en Kuijken naar de derde plaats terug viel zette Hassan haar bekende versnelling in. Ze kwam in de laatste bocht tot naast Bahta, maar de vrouw uit Eritrea beschikte toch over de langste adem. Terwijl Hassan de vermoeidheid van de 1500 meters en de ceremonies voelde, zette Kuijken ook aan voor een eindsprint om het brons.
 De in Australië woonachtige Nederlandse versloeg de Russin op de finishlijn en bezorgde Nederland zo een tweede medaille op de 5 kilometer.

Nederland heeft inmiddels drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons verzameld in de Zwitserse stad.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport