zondag 17 augustus 2014

Nederlandse estafettelopers niet verder in herkansing

De Nederlandse estafettelopers zijn er in de herkansing niet in geslaagd alsnog de eindstrijd te bereiken van de 4x400 meter. Het kwartet Bjorn Blauwhof, Terrence Agard, Obed Martis en Liemarvin Bonevacia kwam zaterdagavond in een nagenoeg leeg stadion in baan 7 niet verder dan 3.05,93. Voor een plek in de finale was 3.04,06 nodig geweest.
Dat de herenploeg een herkansing kreeg was te wijten aan een onreglementaire actie van de Oekraiense ploeg. Bij de wissel tussen startloper Blauwhof en Agard stootte een Oost-Europese atleet, die van zijn baan afweek, het stokje uit de handen van Blauwhof.  

Nederland maakte vanuit laatste positie een fantastische come-back en eindigde als vijfde in 3,04,72. Helaas was dit net niet genoeg. Oekraïne werd gediskwalificeerd.

4x100 meter

De Nederlandse dames en heren estafette ploeg op de 4x100 meter plaatste zich wel voor de finale. De dames met de finalisten Schippers en Samuel in de gelederen deden dit als derde achter Frankrijk en Groot-Brittannie. De heren gingen als derde in de serie maar met de achtste en laatste tijd door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport