donderdag 4 juli 2013

Voorbeschouwing 6e Tour etappe van Aix-en-Provence naar Montpellier

Vandaag starten de renners voor een nagenoeg vlakke rit door Zuid-frankrijk vanuit Aix-en-Provence  (de stad van schilder Cezanne). Montpellier is al weer voor de 31e keer de aankomstplaats. In 1970 won rini Wagtmans hier de etappe.
Onderweg komen de coureurs op 63 km van de start een tussensprint tegen, meteen gevolgd door een colletje van de 4e categorie, de Col de la Vayede,

Het wordt een bijna zekere massasprint al zullen door de harde wind (vooral in het Rhonedal) veel waaiers ontstaan en blijft het opletten voor de nerveuze sprinters om vooraan te zitten. De klassementsrenners zullen ook geconcentreerd moeten rijden om geen tijdsverlies op te lopen.
Kan Cavendish na zijn zege van gisteren weer toe slaan? Mannen als Greipel, Kittel (Argos) en Sagan zullen ook loeren op de etappezege. Sagan zal ook mee doen om de punten voor de groene trui. Voorlopig heeft hij een aardige voorsprong (35 punten) opgebouwd op Cavendish en de Noor Kristoff.

Pierre Rolland zal -mits hij niet uitvalt - de bolletjestrui behouden. Hij heeft 5 punten voorsprong op Kadri (Fr) en Clarke (Aus). De strijd om het wit is nog volledig open. De Pool Kwitakowski draagt nu het tricot van de beste jongere om de schouders. De talentvolle Amerikaan Talansky staat op 16 seconden tweede.

Lees hier het LIVE verslag van de 6e etappe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport