zondag 27 juli 2014

Nibali wint eerste Tour de France, Kittel sterktste Champs Elysées

In de laatste etappe peddelden de renners traditiegetrouw naar Parijs, met de finish op de  Champs  Elysées gereden wordt. In de behoorlijk vlakke etappe werd het naar verwachting een massasprint. Na een ontsnapping van Voigt en later een groepje met Porte, Serpa en Morkov gingen de sprinters in gevecht. Wederom won Greipel die in de laatste meters zijn grootste concurrent Kristoff klopte. Navardauskas en Greipel konden niet aan het achterwiel van beide matadoren komen en werden 3e en 4e. 

Illuster rijtje

Nibali pakte zijn eerste Tour overwinning voor de Fransman Peraud, die nog even op achterstand reed na een val in de laatste ronden. De Italiaan kwam in een illuster rijtje van renners die de drie grote ronden wonnen: Tour-Giro-Vuelta. Thibaut Pinot, de winnaar van de witte trui (jongerenklassement) en beste klimmer na Nibali, pakte de derde podiumplaats. Hij wist Alejandro Valverde voor te blijven. De nederlanders Ten Dam en Mollema wisten net als vorig jaar in de top tien te eindigen. (9e en 10e).

Groene trui winnaar Peter Sagan kon dit jaar geen etappe winnen. De Pool Majka was deze Tour de meest opvallende renner met twee indrukwekkende zeges en het winnen van het bergklassement.

Lees hier het live VERSLAG van de laatste etappe naar Parijs en de etappe uitslag.
Klik hier voor de klassementen , truien, verschillen, ritwinnaars en Nederlanders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport