woensdag 16 juli 2014

Wie stopt Nibali in de Tour?

Als een grootvorst won hij de lastige bergetappe naar La Plagne: Nibali is de nieuwe koning van het peloton.
Na het wegvallen van topfavorieten Froome en Contador is de Italiaan de te kloppen man.
De vraag is niet hoe de nieuwe orde er uit ziet., maar wie er nog bij machte is de Italiaan bij te houden.
Daar waar Contador in de rit naar Mulhouse nog een klein speldenprikje kon uitdelen door op de meet 3 seconden te pakken, daar lijkt de kopman van Astana steeds beter in vorm te komen.

Outsiders


Porte
Mogelijk dat Valverde nog inhoud en klimvermogen heeft om in het zog van de Italiaanse gele trui drager te blijven.Van Talansky en Kwiatkowski mogen we niet veel meer verwachten. De eerste valt meer dan dat hij vooraan zit, de tweede heeft in drieste en gedurfde aanvallen krachten verspeeld en zal in het hooggebergte toch meters prijs moeten geven. Porte is bij Sky nu de aangewezen kopman. De Australiër is zeker talentvol, maar is -afgezien van een 7e plaats in de Giro van 2010- nog niet eerder als kopman in een lange ronde kort in het klassement gekomen. Teejay van Garderen beperkt zich voorlopig tot volgen en is niet de man die bergop bij Nibali uit het wiel demarreert . Wel heeft hij de tijdrit als geheim wapen.

Nieuwe Fransen

Ook is interessant wat "De Franse slag"" gaat doen. De oudere en huidige generatie (Voeckler, Rolland) moet het nu afleggen tegen nieuwe jonge honden die er vol inknallen: Barde, Pinot en Peraud. Kan een van hen een verrassende Tour rijden. Het podium lijkt het hoogst haalbare. Dat lijkt ook te gelden voor Bauke Mollema, die steeds beter gaat rijden. Vooralsnog heeft de Groninger al behoorlijk terrein moeten prijs geven en is hij in geen enkele rit voor de oplettende en scherp Nibali geëindigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport