zondag 13 juli 2014

Le Tour: Live blog etappe 9 : Gerardmer-Mulhouse

De Tour bevind zich nog steeds in de Vogezen. Vandaag gaan we naar het dak van dit midden gebergte. De 9e etappe laat voor h et eerst een paar pittige bergen zien. Na twee klimmetjes van de tweede categorie en twee van de derde  komt er een steile beklimming van Le Markstein (1e categorie) en daarna de Grand Ballon (3e categorie).

Een etappe misschien voor klimmers en avonturiers, zoals Rolland of Gallopin.

Live Blog

Finish Tony Martin wint solo in Mulhouse. Cancellara tweede voor Van Avermaet en Tom Dumoulin. Nu is het wachten op het peloton. Martin pakt ook de bollentrui. een andere Tony. Gallopin, neemt het geel over van Nibali. Mollema zakt van 9 naar 11.

1 km Martin mag al zijn feestje vieren. De Duitser heeft een knap staaltje wielrennen laten zien
10 km Gallopin en cherel worden door de groep Rolland teruggegrepen. Op 3 minuten van Voigt, peloton nog steeds op ruim 8 minuten

16 km- Gallopin knokt voor de gele trui, de fransman heeft nog 1,5 minuut positieve marge met gele truidrager Nibali.

20 km Tony Martin heeft weer meer dan 3 minuten voorsprong op Rolland en Cherel. 15 seconden later volgt de groep met Rolland. De sterke Duitser lijkt vandaag te gaan winnen

34,5 km - Martin is nog steeds vol in de aanval en behoudt de voorsprong in de afdaling: 2.49. Het 
peloton volgt op meer dan acht minuten. 

39 km -Doorkomst Grand Ballon

1.    Tony Martin (OPQS), 10 punten
2.    Joaquim Rodriguez (Katusha)
3.Alessandro De Marchi (Cannondale)

39 km -Martin ook als eerste boven op hoogste te punt Vogezen: Le Grand Ballon. Rodriguez parks nog net De Marchi, die het ene bergpuntje goed kon gebruiken
Doorkomst op de  Markstein (cat. 1)
1.    Tony Martin (OPQS), 10 punten
2.    Op 2.10: Alessandro De Marchi (Cannondale), 8
3.   Op 3.07: Joaquim Rodriguez (Katusha), 6
4.    Nicolas Edet (Cofidis), 4
5.    Brice Feillu (Bretagne), 2
6.    Tiago Machado (NetApp), 1

49 km - Martin rondt de Markstein als eerste, mist en hagel teisteren de klimmers. Rodriguez sprint in de groep vol en succesvol voor de derde plaats.


59 km -Tijdrijder Tony Martin laat klimmer de Marchi achter op de beklimming van Col van de eerste categorie de Markstein. hij moet wel, want de voorsprong loopt hard terug richting 2.20" op de grote groep en 6.24"" op het peloton.

64 km - Martin wint de tussensprint voor de DE Marchi, al sprinten ze er niet om. Het ijzersterkte duo heeft nog steeds 3.00 minuten voorsprong op de grote achtervolgende groep

66 km- Gallopin rijdt virtueel in het geel

70km- De eenzame Lars Boom rijdt tussen de groep achtervolgers en het peloton in op ongeveer 3.45 minuten van de twee koplopers.
7
1km


Reza en Chavanel opgeslokt
Kevin Reza en Sylvain Chavanel zijn weer in het peloton gekomen. De twee haakten af in de kopgroep. Lars Boom is momenteel even spoorloos en is waarschijnlijk ook teruggevallen.
73km


Chavanel en Boom zijn er niet meer bij
In de achtervolgende groep zijn op de laatste col Lars Boom en Sylvain Chavanel afgehaakt. Ze konden het tempo niet meer volgen. Wie zijn er nog wel? Tony Gallopin, Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin, Joaquim Rodriguez en Pierre Rolland.

82km -De Marchi wil rood en wit
Alessandro de Marchi pakt weer de volle buit bij de bergsprint. Hij doet een aanval op de trui van Blel Kadri, die achteraan in het peloton bungelt. Joaquim Rodriquez deed een schijnaanval onder de top in de grote groep, maar hij stopte bij de top. Hij wilde ook de punten.

84km- Koplopers beginnen aan vierde klim.
Côte de Gueberschwihr is de klim die nu wordt beklommen. De col is van de tweede categorie en is vier kilometer lang. De groep van 28 kunnen nog steeds niet bij de twee komen.

88km - Martin en De Marchi zijn ijzersterk
De twee koplopers Martin en De Marchi blijven de 28 man voor. We hebben drie klimmetjes gehad, maar de langste moet nog komen. Het peloton zit op 4.30 minuten.

100 km Beklimming côte de Gueberschwihr (2e categorie)
1. Alessandro De Marchi (Cannondale), 5 punten
2. Tony Martin (OPQS), 3
3. Joaquim Rodriguez (Katusha), 2
4. Nicolas Edet (Cofidis), 1

128 km -Achter de twee koplopers ontstaat een grote groep  van uiteindelijk 28 achtervolgers, en dat zijn niet de minste. Naast Lars Boom en Steven Kruijswijk hebben we Fabian Cancellara, Joaquim Rodriguez, Pierre Rolland en enkele andere kleppers kunnen zien.

144 km-
Een nieuw tweetal is al een paar kilometer op avontuur. Tony Martin en Alessandro de Marchi krijgen niet de ruimte, maar hebben wel 20 seconden voorsprong. Een groep met gelosten, waaronder Kittel, zit al op 2 minuten achterstand.

155km -17 ontsnapte renners worden relatief snel ingerekend. Er zitten te gevaarlijke renners bij, waaronder Ten Dam en Dumoulin.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport