vrijdag 11 juli 2014

Voorbeschouwing etappe 7 naar Nancy


Parcours


De 7e etappe in de Tour gaat van Epernay naar Nancy. Na een lichte glooiiende aanloop komen we voor het eerst op heuvelachtig gebied. De rit heeft twee beklimmingen van de vierde categorie als toetje: Cote de maron en de Cote de Bouflers op 17 en 5 kilometer van de streep.



Voorbeschouwing


In het verleden werden de etappes die in Épernay begonnen afgesloten met een massasprint. In 2010 was Mark Cavendish de beste en in 2012 was de overwinning voor Peter Sagan.Sagan is nu ook weer favoriet, de lastige finale zou zo maar zonder de doorsnee sprinters gereden kunnen worden. Een van de kanshebbers is de Belg Greg van Avermaet, maar ook Bauke Mollema zou dit parcours moeten kunnen bedwingen.

Aankomstplaats Nancy houdt in ieder geval van grote namen. Fausto Coppi deed weliswaar maar twee keer mee aan de Tour de France, hij was wel tweemaal succesvol in Nancy – in 1949 en 1952 won hij er. Ook Joop Zoetemelk was goed voor etappewinst in de stad in Lotharingen. Nadat hij in 1973 de openingstijdrit in Scheveningen al had gewonnen, pakte hij de 6e etappe van Reims naar Nancy. Inderdaad, dat was op een haar na hetzelfde parcours als vandaag.

Begin van de race


Al vroeg is er weer een ontsnapping: Zes vroege vluchters gaan op oorlogspad: Martin Elmiger, Bartosz Huzarski, Anthony Delaplace, Nicolas Edet, Matthew Busche en Alexandre Pichot zijn dankzij een goede samenwerking al naar bijna drie minuten voorsprong uitgelopen

De rit wordt opgeschrikt door het uitvallen van twee Nederlandse renners: Danny van Poppel en Stef Clement. Door valpartijen kan de laatste niet meer verder. De reden voor van Poppel is nog onduidelijk

Lees hier verder voor  het Live Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport