woensdag 16 juli 2014

Verbazing en verontwaardiging over uitverkiezing Messi "beste speler WK 2014"

Lionel Messie heeft de gouden bal gewonnen bij het WK 2014 in brazilie. De FIFA reikte de Argentijn van Barcelona de prijs uit voor beste speler van het toernooi.

Verontwaardiging over toekenning

Na afloop was niet iedereen het eens met deze toekenning. Veel liefhebbers en deskundigen hadden de Duitse alleskunner Thomas Müller, de Colombiaanse topscorer van het toernooi James Rodríguez of de vaak ongrijpbare Nederlander Arjen Robben  voorzien als beste speler van het WK. Het werd Lionel Messi.  Messi, mag een van de beste spelers van de wereld zijn, volgens velen was hij niet de beste speler van het toernooi.
De Volkskrant raapte een paar reacties bijeen:

Het is een slechte grap     Oliver Holt (The Mirror )
Het was een absolute schande Stan Collymore (Oud-international van Engeland)
Het klopt niet als iemand iets wint dat hij niet hoort te winnen Diego Maradona 
De Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella was het eens met de Gouden Bal voor zijn aanvoerder, maar hij was gisteravond zwaar in de minderheid. 'Een slechte grap', zegt sportjournalist Oliver Holt van de Engelse krant The Mirror. 'Hij is een geweldige speler, maar niet de speler van dit toernooi.'

Oud-international van Engeland Stan Collymore ging zelfs nog een stapje verder. 'Het was een absolute schande om hem de Gouden Bal te geven. Spelers als James Rodríguez, Alexis Sánchez of Manuel Neuer verdienden de prijs meer. Messi was niet eens de beste speler van Argentinië op dit WK. Dat was namelijk Mascherano.'

Zelfs de levende Argentijnse voetballegende Diego Maradona was het niet eens met de Gouden Bal voor zijn landgenoot. 'Het klopt niet als iemand iets wint dat hij niet hoort te winnen', aldus Maradona. De man die Argentinië hoogstpersoonlijk de wereldtitel in 1986 bezorgde, denkt dat de Gouden Bal van Messi deel uitmaakt van het marketingplan van de FIFA.

Thomas Müller kreeg gisteravond achter Messi de Zilveren Bal, terwijl Arjen Robben het met de Bronzen Bal moest doen.

Oververmoeid
Müller en Robben waren volgens voetbalkenners logischer winnaars geweest van de Gouden Bal, omdat zij het gehele toernooi constant en op een hoog niveau presteerden. Messi startte sterk op het WK met onder meer een winnend doelpunt in de allerlaatste seconde tegen Iran en een assist in de verlenging in de achtste finale tegen Zwitserland. Maar de laatste drie wedstrijden van Argentinië was de speler alles behalve een uitblinker.

 De aanvaller leek oververmoeid in diverse wedstrijden. Hij oogde niet fit en uit vorm. In de eerste helft van de finale viel de Argentijnse sterspeler vooral op door over te geven op het veld. Vervolgens schoot Messi vroeg in de tweede helft een bal oog in oog met Neuer naast. Normaliter zou Messi moeiteloos gescoord hebben.

Een Gouden Bal voor de onzichtbare Messi tijdens het moment suprême van het WK was volgens velen daarom opmerkelijk. Op de Facebookpagina van de Nederlandse voetbalwebsite Voetbalzone.nl hebben ruim 300 duizend mensen al aangegeven het niet eens te zijn met de Gouden Bal voor Messi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport