vrijdag 25 juli 2014

Column: Kampioenen van de regelmaat


Terwijl vele klassementsrenners door het ijs zakken en of (weg)vallen, zijn onze Nederlandse Belkin helden "Bau en Lau" niet ver van de ereplaatsen verwijderd. Regelmatig komen Mollema en Ten Dam bij de eerste 20, ja zelfs in de top 10 binnen in de ritten waar het om gaat.

Beide heren lijken, net als vorig jaar in de top 10 te eindigen, al is een top 5 notering, laat staan een podiumplaats geen moment in zichtbaar geweest. En dat met het vroege vertrek van de topfavorieten Froome en Contador. In Nederland word echter met een scheef oog gekeken naar de Franse prestaties. Met de doorbraak van Bardet en Pinot en de goede prestaties van de gevestigde orde Peraud, Voeckler en Rolland hebben zij reden tot juichen. Nederland nu weer mee? Nederlanders

Vier vragen

Rijden de nederlanders goed? Ja,  in vergelijking met het laatste decennium zeker. "We" wonnen zo waar weer een etappe na 9 jaar Touretappe droogte.

Is het mooi en spectaculair wielrennen? Nee. Zelfs voor het "Nieuwe wielrennen" zijn de Nederlanders bezig om zo Lang mogelijk bij de echte kanonnen te blijven en het verlies te beperken.
Nooit een inzinking , de verschillen worden steeds beperkt gehouden, niet echt in het rood. Geen gedurfde demarrages, heroïsche ontsnappingen a la Theunisse,

Vinden we het leuk? Ja! eindelijk Nederlanders die in beeld van de camera komen tijdens de laatste beklimmingen van de etappes.Stiekem hopen we op meer, dromen we van spectaculaire winst in bergetappes, maar vooralsnog is de Nederlandse fan tevreden: een Tour hand is gauw gevuld.

Bau en Lau set rijden voor De Nederlandse driekleur. En vast ook voor schoon wielrennen, maar kampioen zullen ze niet worden. Of ben ik nu te negatief of voorbarig? Wacht even. Ze zijn toch kampioen! Van de regelmaat.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport