donderdag 10 juli 2014

Live verslag 6e Tour etappe naar Reims








Live Blog
Andre Greipel wint de massasprint. Duidelijke verschil. het is de eerste overwinning voor de geblokte Duitser van Lotto.

500 meter. Het peloton komt erg dicht bij, de Pool gaat het niet halen.

1km de Pool Kwiatkowski demarreert en pakt een 100 meter op het peloton. Er zit veel vaart achter

7km 
we hebben weer een grote groep inclusief de klassementsrenners vooraan. Gaan we weer naar een massasprint ? Kittel heeft moeten afhaken

10km Alleen Mate is nog over van het kopgroepje

36 km
Mate komt als eerste over  de Côte de Roucy pakt 1 punt. Het peloton passeert de klim van 4e categorie  met een achterstand van 1.03"

45 km Jesús Hernández (SAX), knecht van Contador (SAX), houdt het ook voor gezien in deze etappe. Ook hij was mogelijk betrokken bij de eerdere valpartij in de etappe.

50 km

Sagan (CAN) en Démare (FDJ) zijn terug in het peloton gesignaleerd. Nog 50 kilometer naar Reims en de voorsprong van de kopgroep is een kleine minuut.

60 km

Sagan (CAN) en Démare (FDJ) worden op 50 seconden achterstand van het peloton gemeld in een groep van ongeveer 20 renners.

65 km

Het peloton, onder leiding van Omega Pharma - Quick-Step, maakt nu echt jacht op de kopgroep. De voorsprong gaat rap omlaag en duikt onder de minuut.

70 km

Zandio (SKY) en Silin (KAT) moeten beide opgeven na hun valpartij. Démare (FDJ), een kanshebber vandaag, die ook betrokken was bij de valpartij, probeert weer terug bij het peloton te komen.

73 km

In de kopgroep wordt niet gesprint voor de punten. Leezer (BEL) pakt de volle punten voor Gérard (BRE). In het peloton wordt de sprint gewonnen door Renshaw (OPQ) voor Sagan (CAN) en Greipel (LOT). Van Kittel (GIA) en Coquard (EUR) ontbrak ieder spoor.

77 km

2 valpartijen kort achter elkaar in het peloton. De wegen zijn spekglad door de lichte regen. Haussler (IAM) ligt voor de 4e maal in een paar dagen op het asfalt. Zandio (SKY) is ook één van de pechvogels en zit nog niet terug op zijn fiets.

15:24 - 85 km

Maté (COF) komt als eerste boven op de Côte de Coucy-le-Château-Auffrique, en sprokkelt een punt mee in het bergklassement. Zijn ploegmaat Lemoine (COF) is de huidige leider in het bergklassement.

92 km

De kopgroep is op weg naar de voet van het eerste bergje deze etappe. De Côte de Coucy-le-Château-Auffrique is 900 meter lang en een stijgingspercentage van gemiddeld 6,2%. Voorsprong is nog altijd 3 minuten.

100 km

Alberto Contador (SAX) was gisteren in de kasseienetappe de grote verliezer. De Spanjaard verloor 2.35 op Nibali (AST). Contador (SAX): "Het belangrijkste was om vandaag de dag door te komen zonder te vallen. Ik verlies liever een minuut dan dat ik het risico neem om te vallen en dat mijn Tour voorbij is."
De ploeg van Giant voert het peloton aan, met de Chinees Ji Cheng voorop. Voorsprong van J.Pineau (IAM), Leezer (BEL), Gérard (BRE) en Maté (COF) is nog 3 minuten met 108 kilometer te rijden.

122 km

De laatste 3 etappewinnaars in Reims, wonnen later in de Tour de France de groene trui. Djamolidine Abduzhaparov in 1991, Robbie McEwen in 2002 en Alessandro Petacchi in 2010.

133 km

Richie Porte wordt hierdoor de verwachte nieuwe kopman binnen Team Sky, zegt ploegleider Servais Knaven: "Richie heeft vandaag een super wedstrijd gereden. Gelukkig maar. Hij wordt nu onze man. Hij staat goed in het klassement, is in uitstekende vorm en had al een beschermde status binnen de ploeg."

190 km

Na 4 kilometer hebben we een eerste kopgroep: Jérôme Pineau (IAM), Leezer (BEL), Mate (COF) en Gérard (BRE). Het groepje van 4 heeft 40 seconden op het peloton.

194 km

Zonder titelverdediger Chris Froome gaan de renners op weg naar Reims. Het betreft een redelijk vlakke 194 kilometer lange etappe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport