zaterdag 19 juli 2014

Majka majestueus in Alpen etappe

De Pool Rafal Majka heeft de tweede Touretappe in de Alpen op weergaloze wijze gewonnen. De coureur van Tinkoff-Saxo bleef als laatste over van een kopgroep en kwam na 177 kilometer alleen boven in Risoul.

Etappe 14

Geletruidrager Vincenzo Nibali en de Fransman Péraud lieten op het laatste gedeelte van de slotklim een achtervolgende groep achter maar konden de Pool niet meer achterhalen.Majka die 24 seconden over hield, lijkt nu al een van de favorieten voor de toekomst te zijn. Achter de top drie ontspon zich nog een pittige strijd tussen twee Fransen die vechten om de witte trui. Pinot drukte zijn wiel net voor Bardet over de streep


Laurens ten Dam van Belkin was op de achtste plaats de beste Nederlander. Zijn teamgenoot Bauke Mollema moest in de laatste 3 kilometer van de etappe lossen en verloor meer dan 2.30 minuten.
Mollema blijft 7e in het algemeen klassement en Ten Dam klimt naar de 9e plaats. Nibali, kreeg de gele trui weer wat vaster om zijn schouders en  nam weer iets meer afstand van zijn concurrenten. De nummer twee van het klassement, Valverde verloor een minuut op de Italiaan.

Jurgen van den Broeck had een slechte dag en verloor veel terrein op de slotklim. de Belg kan een goed klassement nu vergeten. Hij duikelde uit de top 10.

Uitslag etappe:


1. Rafal Majka (Pol)
2. Vincenzo Nibali (Ita) + 0.24
3. Jean-Christophe Peraud(Fra) +0.26
4. Thibaut Pinot (Fra) + 0.50
5. Romain Bardet (Fra) z.t.
6. Tejay van Garderen (VS) + 0.54
7. Fränk Schleck (Lux) + 1.01
8. Laurens ten Dam (Ned) + 1.02
9. Leopold König (Tsj) + 1.20
10. Alejandro Valverde (Spa) + 1.24

16. Bauke Mollema (Ned) +2.40
22. Steven Kruijswijk (Ned) + 3.31
26. Jurgen Van den Broeck (Bel) + 4.59

Klassementen en truien  lees hier verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport