donderdag 12 juni 2014

Spanje, de grote favoriet in de poule van Nederland elftal

Spanje is de grote favoriet in Poule B en barst van de kwaliteit en zelfvertrouwen. De spelers houden elkaar scherp, kennen elkaar en lijken onverstoorbaar. Ook de teamgeest is groot, iets wat in het verleden wel eens anders was. Spanje schitterde in het verleden door versplintering én uitschakeling in de poulefase.

Het grote zelfvertrouwen leidt niet tot onderschatting van de komende tegenstanders. Real Madrid-verdediger Sergio Ramos spreekt met veel respect over Nederland.
"Nederland is een sterk elftal. Het zal een moeilijke wedstrijd worden. Hun selectie is heel sterk. We zijn nu aan het werk met maar één doel: de wedstrijd winnen", zegt hij over wedstrijd tegen Oranje.

Ramos weet hoe Spanje de wedstrijd kan winnen. "We moeten ons focussen op ons eigen spel, dat zo succesvol is geweest. We gaan het niet veranderen."

Het is de Spanjaarden opgevallen dat Oranje onder Louis van Gaal juist wel met een aangepaste speelstijl aan het WK zal beginnen. Sergio Busquets, de verdedigende middenvelder van FC Barcelona, vergelijkt de elftallen met die van vier jaar geleden.

"Wij hebben bijna dezelfde spelers met dezelfde trainer, speelwijze en spelfilosofie. Oranje heeft de meeste veranderingen ondergaan. Er zijn veel nieuwe verdedigers toegevoegd, de trainer is iemand anders en ze spelen ook in een ander systeem dan voorheen. Met vijf verdedigers en meer op de counter. Wij gaan ons niet aanpassen."

Nu is het de vraag of Spanje zijn status waar kan maken tegen Nederland. Hoewel de ploeg wereldkampioen is, is de vraag of de oude matadoren hun glans hebben behouden. Het sterrenensemble werd vorig jaar nog vrij kansloos door en in Brazilië met 3-0 weggespeeld.
Morgen om 21.00 uur zal "La Furia roja" in het Arena Fonte Nova-stadion (Salvador) die vraag beantwoorden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport