donderdag 26 juni 2014

Engeland en Italië uitgeschakeld in poulefase WK door bijtertje Suarez

Uruguay heeft zich in het laatste groepsduel tegen Italië geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal in Brazilië. Door een treffer van verdediger Diego Godin in de slotfase won het land met 1-0. Italië werd daardoor uitgeschakeld.

Van de 59e minuut speelden de Italianen met een man minder, na de rode kaart voor Claudio Marchisio. Kort voor het doelpunt van Uruguay beet spits Luis Suárez een tegenstander, maar dat incident ontging de scheidsrechter.

Slechte wedstrijd op het scherpst van snede

De wedstrijd in Natal was niet goed en voor liefhebbers van mooi voetbal niet om aan te zien. Beide teams probeerden een tegendoelpunt zo lang mogelijk te voorkomen. Italie, dat met Ciro Immobile een tweede spits had opgesteld, toonde in elk geval nog enig initiatief, hoewel de roep om het vertrouwde catenaccio in eigen land groot is. Een gelijkspel zou betekenen dat Uruguay was uitgeschakeld.

Kansen leverde het kleine overwicht echter nauwelijks op. Mario Balotelli, probeerde met irritant spel, voorin de boel te ontregelen. Het leverde de "geniale gek" al vrij vroeg een gele kaart op, alweer zijn tweede in het toernooi. prandelli nam geen halve maatregelen en wisselde de spits in de rust uit voorzorg.

Uruguay stelde er vrijwel niets tegenover. Luis Suárez, met twee treffers de held van het duel met Engeland, oogde minder scherp dan in het voorgaande duel. Daarin was hij tot op de bodem gegaan. eenmaal kon de spits  in stelling worden gebracht. Doelman Gianluigi Buffon greep in.

Na bijna een uur echter ging Claudio Marchisio in de fout met een overtreding op Egidio Arévalo en moest Italië met 10 man verder. In de 81e minuut maakte Diego Godin, verdediger van Atletico Madrid, de bevrijdende treffer voor Uruguay.

Bijtertje

Even eerder had Suárez zijn tanden gezet in de schouder van Giorgio Chiellini, maar de rode kaart bleef hem bespaard.  Wat bijten betreft is het niet de eerste keer voor de Uruguayaan. Zowel in de Premier League als in de eredivisie (Otman Bakkal) beet hij een tegenstander. Na afloop werd dit incident -de ex FC Groningen speler deed alsof hij tegen de verdediger was aangelopen - het meest besproken. Ongetwijfeld zal de FIFA dit ook nog bespreken.