vrijdag 9 november 2012

World Tour Finals, Djokovic flikt het hem weer

Eindejaars feestje van tennis top 8
In de poule fase van de World Finals (kortweg Wtf) had Djokovic zowel Tsonga en Murray vakkundig verslagen. Thomas Berdych die al tijden droomt van een grote overwinning en een doorbraak richting de absolute top, vocht voor zijn laatste kans om verder te komen. De Tsjech had van Murray verloren maar Tsonga verslagen. bij winst zou een plek in de halve finale lonken.

In de eerste set had Berdych weinig in te bregen en werd het kansloos 6-2 voor Nole. In de eerste set oogde Djokovic ontspannen, terwijl Berdych behoorlijk strak stond. De laatste kwam er ook niet aan te pas. In de tweede set vond Berdych wel zijn draai en werd het een echte wedstrijd. Djokovic ontsnapte richting tie-break. Daarin kwam hij echter snel 5-1 achter.  Soms verdenk je de Serviër ervan dat hij expres achter komt. Of dat hij op 80% speelt. Om vervolgens zijn superioriteit te demonstreren alsof hij wil zeggen: "Je kan voor komen tegen mij, maar winnen gaat je niet lukken".  Geheel volgens deze benadering won de Djoker de tiebreak met 8-6 en droop Berdych als een geslagen hond af.
Berdych feliciteert de meester

De statistieken (7 aces, 30 winners en een eerste service, waarvan hij er 83 % won) gaven onberispelijk aan, wie er heer en meester was in de O2 arena. De Serviër gaat als poulewinnaar door naar de halve finales. Berdych mag hoogstwaarschijnlijk naar huis.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport