donderdag 8 november 2012

Tennis World Tour Finals,London, poulefase ronde 1

Djokovic- Tsonga


In de eerste ronde treft Novak Djokovic de Fransman Tsonga. Djokovic moet de eerste set al snel in de verdediging, aangezien Tsonga als een op hol geslagen bokser de "ring" in gaat. De Djoker kan alleen aanhaken en pareert de aanvallen van "Muhammed" Tsonga geduldig. Hij wil duidelijk niet te veel energie verspillen en energie overhouden voor de komende slijtageslagen.

Op 4-4 en 0-30 houden de fans van de Servier hun adem in. Maar Nole maakt geen fouten en laat zijn tegenstander uitrazen die onbeheerst wil scoren. Ook de shotkeuze van Tsonga is niet bepaald slim. In de tiebreak komt de sluwe djokovic met 7-4 aan de goede kant van de score. Jo-Wilfried verliest niet op punten, maar gaat ook aangeslagen de tweede set in . Hij is uitgeraasd en verliest op technisch knock-out.


Federer- Tipsarevic

Federer begint geconcentreerd tegen de landgenoot en vriend van Djokovic, die in Parijs moest opgeven tegen de nieuwe ster Janowicz. Het is nu helemaal een ongelijke strijd en het wordt een duidelijke 6-3, 6-1.

Murray- Berdych

Murray wil graag wat laten zien, want vorig jaar raakte hij in de aanloop naar de Finals geblesseerd. Het is een grillige pot, waar Berdych goede services afwisselt met missers. Murray speelt tennis van een hoog niveau en is ook mentaal beter dan zijn Tsjechische opponent. Onder toeziend oog van coach Lendl  - en  aangespoord door het thuispubliek - wint hij in 3 sets: 3-6, 6-3, 6-4

Ferrer- Del Potro

Het loop/snelheidswonder tegen de brute kracht. Ferrer pakt vlot de eerste set en zet zijn goede spel van Parijs (waar hij de Masters won) voort. Del potro moet nog op stoom, komen. Maar, dan is het kwaad kersen eten met de toren van Tandil. Vorige week versloeg hij niemand minder dan Federer in eigen huis. Del Potro gaat beter serveren, nog harder slaan en Ferrer wordt in de verdediging gedwongen. De Spanjaard moet recupereren en heeft geen antwoord. Wederom 6-3, maar nu voor de Argentijn. In de derde set schiet de Spanjaard weer uit de startblokken en breekt de  meteen, het wordt 3-0 en 4-1 voor Ferrer. Op voorsprong komen is echter geen voordeel voor hem.
Een achterstand brengt het beste boven, maar voorsprong geeft stof tot nadenken. Del Potro komt dan ook terug tot 4-4 . Op dat moment voelt de Spanjaard dus zijn pijnlijke benen. Hij is nog nauwelijks hersteld van zijn zege twee dagen tevoren in Parijs. Is de tank leeg? Ferrer doet alsof de verzuring niet bestaat en gaat nog eenmaal diep. Een makkelijk game voor Ferrer brengt hem op  5-4. Terwijl iedereen een paar aces van Del Potro verwacht, maakt juist Ferrer een love game en pakt hij de partij. De luipaard verslaat de bizon.

Lees hier over de deelnemers, analyse, kansen (vooraf)
Klik hier voor de stand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport