zondag 18 november 2012

WK Futsal:Brazilië met kale (kan)Ari verslaat Argentinie

Het WK Zaalvoetbal, zeg maar gerust Kaal voetbal (ook wel Futsal genoemd) vind plaats in Thailand en had een mooi affiche voor de kwartfinale. Brazilië, altijd favoriet, neemt het op tegen de aartsvijand en zuiderbuur Argentinië. Veel spelers die ooit in goedbetaalde competities een lekker belegde boterham hebben verdiend.


Avonturiers, gelukzoekers, maar ook ervaren heren met een immer in schoonheid stervende techniek. De haren verloren, maar de streken nog steeds voorradig. In de gelederen van de Goddelijke kanaries was kale Ari (ex Barcelona) Santos, niet te verwarren met de Ari die we vanuit Nederland kennen: Spartak Moskou (en ex-AZ) speler Ariclenes da Silva Ferreira. 
De Ari (Clenes) van AZ


Een Ari van SDV 3
De Argentijnen, getooid in de mooie blauw wit gestreepte shirts (naar goed voorbeeld van het roemruchte Rotterdamse SDV3), nemen een 2-0 voorsprong. 

Ari valt niet alleen op door knullig balverlies, maar ook door fel meeverdedigen, waardoor veel blauwwitte aanvallen stranden. Ster van de dag is Falcao, die alleen in noodgevallen wordt ingebracht. Hij scoort dan ook tweemaal in de reguliere tijd en eenmaal in de verlenging. De keeper van Argentinie gaat mee in de aanval, maar de gelijkmaker blijft uit, Brazilie gaat met de hakken over de sloot verder. In de volgende wedstrijd wederom een Zuid-Amerikaanse tegenstander: Colombia. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Italië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport