woensdag 7 november 2012

8 Matadoren in de arena: Tennistopper van 2012

De beste 8 fitte (Nadal is geblesseerd thuisgebleven) spelers zijn naar Londen gekomen om uit te vechten wie de officieuze wereldkampioen wordt. Hier onder een overzicht van de deelnemers, hun huidige vorm en kansen op de overwinning tijdens de World Tour Finals. Tussen haakjes de huidige ATP-ranking

Groep A:

Djokovic(1): De favoriet en huidige nummer 1 van de wereld. Was de afgelopen jaren in het laatste toernooi van het jaar net enigszins opgebrand om een goede laatste partij neer te zetten. Won eenmaal in 2008.Wil ditmaal erg graag winnen.

Tsonga(8): Te onervaren om stelselmatig van de toppers te winnen, al kan hij zeker in een goede vorm van iedereen winnen. Is nog te onrustig op belangrijke momenten, al wordt deze zwakte steeds minder vaak zichtbaar. Was vorig jaar nog finalist, maar heeft dit jaar de grote kanonnen nog niet kunnen verslaan.

Murray(3): kan voor een verrassing zorgen. Het is een mooi jaar voor Murray die mentaal nu geen last meer heeft te verduren. Won dit jaar Wimbledon en US Open, nu 3e van de wereld. Als hij nog fit is en Lendl is aanwezig kan een finaleplaats zo maar te halen zijn.

Berdych(6): Houdt van hardcourt, maar het is lastig om van Murray en Djokovic in een week te winnen. heeft geen topjaar achter de rug, al is hij al een tijdje in de top 8 te vinden. Wacht nog op de grote doorbraak.

Groep B:

Federer(2): Samen met Djokovic de absolute favoriet. All-time ranglijst aanvoerder van de Finals/Masters en ook vorig jaar de winnaar. Is vaak nog fit aan het einde van het jaar omdat hij op souplesse tennist en zijn rust neemt.

Del Potro(7): Won onlangs nog van Federer in eigen huis. Kan het iedereen lastig maken, maar heeft altijd wel een off-day in de finals. Heeft een moker van een forehand die de beste uit het circuit is. Houdt niet van lopen en buigen. Hangt veel af van zijn fysieke en mentale gesteldheid in Londen. Als zijn service loopt gaat hij de groepsfase overleven.

Ferrer(5): In absolute topvorm. Won meer wedstrijden in 2012 dan wie ook, waaronder de laatste weken de toernooien van Valencia en de Parijs Masters. Is completer gewonnen en geeft nooit op. Fitste speler van het circuit. Kan mogelijk in de halve finale een stunt uit halen.


Tipsarevic(9): dankt zijn aanwezigheid aan de afwezigheid van de geblesseerde Nadal, die vaak aan het einde van het seizoen lichamelijke klachten heeft. De servier wil soms nog wel eens stunten tegen zijn favoriete landgenoot

Wie gaat er winnen?

Voorspelling halve finales Federer -Murray en Ferrer- Djokovic. Winnaar: Djokovic



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport