dinsdag 6 november 2012

Doorduwzetter zet nieuwe ster voet dwars en wint Masters

New kid on the block Janowicz
De twee finalisten voor het hooggenoteerde Masters toernooi in Parijs kwamen dit jaar uit Spanje en …Polen.
Jerzy Janowicz is een talent dat in snel tempo doorbreekt en een droomweek beleefde door in een sterk veld de finale te halen. De nieuwe Poolse held heeft het in zich om een wereldtopper te worden. Hij heeft een harde forehand, sloeg in de finale een serve met 242 km/u en kan ook met dropshots strooien als het moet.  De qualifier versloeg met Andy Murray,  Janko Tipsarevic en Gilles Simon drie (voormalige) top 10 spelers in één week.

Tegenstander David Ferrer gaat al wat langer mee, verkeert in goede vorm en beleeft zijn beste jaar. Hij won al 6 toernooien in 2012 waaronder het  toernooi een week geleden in zijn thuishaven Valencia. 
Ferrer beleeft een topjaar
Ferrer - een typische doorduwzetter - die het niet van zijn lengte moet hebben,  is te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Hij probeert het met inzet te compenseren. Iets wat hij makkelijk kan, want de Spanjaard  is waarschijnlijk de fitste speler van het circuit. Ferrer wint wel vaak, maar nog nimmer een Grand Slam of een Master toernooi.

De vechter krijgt met zijn spel altijd de handen van het publiek op elkaar voor zijn nooit aflatende werklust. Na een gelijk opgaande eerste set wist Ferrer op 4-4 een tandje bij te schakelen en na een lange game Janowicz eindelijk te breken.  In de tweede set was de verrassing van het toernooi mentaal en fysiek op en kon de inwoner van Valencia zijn eerste Masters titel op zijn erelijst bijschrijven. Hij was hier oprecht blij mee. Nadat hij geëmotioneerd op de grond viel, bedankte hij nadrukkelijk zijn trainers en familie. Als beloning geldt de deelname aan de World Tour Finals Masters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport