zaterdag 10 november 2012

Federer verliest van Del Potro, Ferrer huilende derde

Twee toptennissers strijden om een plek in de halve finale van de World Tour Finals. Juan-Martin Del Potro moet winnen, om dit te bereiken. Roger Federer is al zeker van een plaats in de halve finale, maar wil mogelijk wel als nummer 1 eindigen in Poule B. Bij winst van de Zwitser zal de Spanjaard David Ferrer de halve finaleplaats kunnen binnenslepen.

Niemand slaat harder dan Del Potro
Federer baalt na weer een misser
Roger Federer is normaal gesproken niet bang voor Del Potro. De Zwitser had in 2009 tweemaal klop gekregen van de boomlange Argentijn.(finale US Open en Masters) Daarvoor en daarna won Federer maar liefst 13 maal, tot twee weken geleden. Del Potro haalde uit in het hol van de leeuw. In Basel kreeg King Roger met 6-3, 6-7 en 7-6 klop. Del Potro komt na een blessure periode weer op zijn oude niveau en heeft geen ontzag meer voor zijn tegenstander. Het aura van onoverwinnelijkheid is inmiddels verbleekt bij de beste tennisser van de 21e eeuw.

Na een gelijk opgaande eerste set, speelt de nummer 7 van de wereld een degelijke tiebreak. Federer maakt daarentegen veel fouten in deze beslissende game, waaronder 3 backhands die hij achter elkaar uit slaat. Na 6-1 kan Federer nog twee scorende services produceren, maar op de tweede services van Del Potro gaat Federer weer de fout in. De Zwitserse precisie hapert. Meer winners, maar ook 10 onnodige fouten meer dan zijn tegenstander.
Ferrer, voor de partij

Federer neemt in de tweede set meteen het initiatief over en kwam op 2-0 voorsprong. Beide heren behouden hun services zodat de tweede set in 6-4 eindigt. In de derde set neemt Del Potro de regie weer over en in no time zien de vele toeschouwers 3-0 op het scoreboard. Vooral de lange baseline rallys gaan naar de toren van Tandil. Del Potro is duidelijk de baas en wint met 6-3 de set. 

De uitslag is vooral frustrerend voor David Ferrer. Hij moet nog aantreden tegen de puntloze Tipsarevic, maar de partij is van geen belang meer. (Klik hier voor de stand). De in vorm zijnde Spaanse doorduwzetter verslaat Del Potro in een rechtstreeks gevecht, verliest een dag later nipt van Federer, maar mag wel naar huis. Federer kan het niet deren. Hij mag samen met zijn tegenstander naar de halve finale voor een nieuwe kans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport