zondag 11 november 2012

Del Potro delft onderspit tegen Djokovic in halve finale World Tour Finals

De vier beste spelers zijn overgebleven (naast de niet fitte Nadal) en gaan uitmaken wie de beste tennisser van 2012 wordt in The Finals. De als eerste geplaatste Djokovic gaat ontspannen de halve finale in. Hij heeft in zijn poule niet veel energie hoeven verspelen en zijn drie partijen eenvoudig gewonnen (uitslagen). Door zijn mentale veerkracht is hij ook de topfavoriet om voor de tweede maal het eindejaars toernooi te winnen. Ook heeft hij dit jaar al driemaal eerder van zijn tegenstander Juan Martin del Potro, gewonnen.

Toch treft hij in de Argentijn, een tegenstander die in vorm is en recent al tweemaal de scalp van Roger Federer tussen zijn rackets heeft liggen. Zowel in de poule fase als in Basel (verslag) won de toren van Tandil.  Gezegend met een krachtige forehand slaat hij veel winners. Op het moment dat Del Potro bijblijft zie je de Djoker twijfelen. Op 4-4 slaat hij enkele missers en wordt zijn service door Del Potro gebroken. De laatste antwoord bovendien met een lovegame. De eerste set is binnen, en de Djoker, die op de baan soms dr. Djekyll en soms Mr. Hyde is, mag serieus aan de bak.

Het superieure , bijna arrogante is nog niet te zien bij de Servier, die druk voelt en graag dit prestigieuze evenement wil winnen. Bij 3-4 wil Nole de break pakken, en met minder fouten in de lange rallys lukt dit. Ook de set gaat met 6-3 naar Djokovic.

De derde set begint spannend, maar een geconcentreerde Djokovic drukt door na 2-2 en wint met 6-2 als eerste de halve finale. In de finale wacht Federer of Murray.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport