maandag 22 april 2013

Van Persie viert eerste titel en 20e van Manu met hattrick


In de kampioenswedstrijd van Manchester United stal Robin van Persie de show.  Manager Ferguson had de eerzuchtige Rotterdammer en de rest van zijn sterrenteam op scherp gezet. Na het verlies van concurrent Manchester City bij Tottenham Hotspur (1-3) lag de 20e landstitel in de wedstrijd van vandaag voor het grijpen. Daarvoor moest thuis tegen Aston Villa (waar de oud-Feyenoorders, El Ahmadi en Vlaar meespeelden) gewonnen worden. Een uitblinkende van Persie maakte met een zuivere hattrick alle drie de treffers en bracht ManU de titel.
De 29 jarige Van Persie die Arsenal verliet om prijzen te winnen, wil niet alleen  landskampioen en topscorer worden in de Premier League, maar ook nog met een record aantal punten. Dit record is nu in handen van Chelsea met 95 punten. Als ManU de volgende 4 wedstrijden wint verbreken ze dit record. De oud- Feyenoorder maakte al na twee minuten de 1-0. De eerste goal viel na een  assist van veteraan Ryan Giggs. 

De tweede goal was een juweeltje: na een lange pass van Wayne Rooney nam RvP de bal op de kop van het strafschopgebied in een keer op de schoen om de bal diagonaal in de kruising te deponeren. (klik hier voor videobeelden)

Na ruim een half uur ..(lees hier verder)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport