woensdag 10 april 2013

Borussia Dortmund op valreep langs Malaga in CL-thriller

Na de spectaculaire 0-0 van vorige week waren kenners en bookmakes overtuigd dat Dortmund het karwei thuis af zou maken in de kwartfinale return tegen Malaga. De Champions League confrontatie nam echter een verrassende wending na  een kwart wedstrijd . Joaquin legde met een mooie beweging Schmelzer in de leuren en maakte de 0-1. Dortmund had op dat moment minstens twee doelpunten nodig.
De Argentijn in Spaanse dienst Willy keepte weer een uitstekende wedstrijd, maar was wel kansloos op een fraai kunststukje van de veel scorende spits Marius Lewandowski.

Weidenfeller
Na een heldenrol van Willy in de heenwedstrijd was nu de keeper aan Duitse kant Roman Weidenfeller een sta in de weg. Joaquin kon tweemaal voor een nieuwe voorsprong zorgen, maar tikte over of vond Weidenfeller op zijn weg. Later pareerde hij een een raket van Toulalan. Terwijl Dortmund een slechte tweede helft neerlegde, ging het twintig minuten voor tijd meer risico nemen met het inbrengen van Bender en Blaszczykowsky. Het leverde kansen op voor Reus en Götze, die van dichtbij Willy niet konden passeren .

Acht minuten voor tijd viel de treffer aan de andere kant: Julio Baptista - hij speelde in plaats van Roque da Santa Cruz - omspeelde de keeper en kon inschieten. Eliseu gaf in buitenspelpositie het laatste tikje. Toch werd de treffer goedgekeurd. Normaal de genadeklap voor Dortmund, maar de ploeg van Jürgen Klopp dacht daar anders over. Met lange ballen in het strafschop gebied werd in de afsluitende heksenketel met veel strijdlust een slotoffensief ingezet. Dit leidde in de 90e minuut leidde tot de gelijkmaker. De ervaren Malaga verdediger DeMichelis ging kinderlijk onder de bal door en na twee klutsballen belandde de bal voor de voeten van Marco Reus, die makkelijk kon inschieten: 2-2.

Dortmund geeft Malaga Klop(p)

Tijd om te juichen was er niet en twee minuten in blessure tijd, ontstond er wederom een scrimmage voor in het strafschopgebied. Santana kon in de wirwar van spelers op de doellijn intikken 3-2. Dat er maar 1 speler tussen hem en de doellijn stond, had de scheidsrechter in alle consternatie niet waargenomen.

De onterecht toegekende doelpunten vielen nu aan beide kanten, maar het is een zegen voor het voetbal dat de UEFA nu eindelijk de doellijn-technologie gaat invoeren. Na afloop was Malaga ontgoocheld, maar sprak niemand van Dortmund meer over de scheidsrechter. Zij hadden zojuist op zijn Duits de overwinning voor de poorten van de hel weggesleept.

Jurgen Klopp doet het weer
Iedereen op de bank kreeg bijna een hartaanval toen we de winnende treffer maakten', pufte Klopp na de wedstrijd. ' Het was zo'n geweldig gevoel, te vergelijken met vorig jaar toen we kampioen werden. Een geweldige wedstrijd. Ik denk niet dat ik kan slapen vannacht, maar dat kan me niets schelen. Vieren doen we het niet, want we hebben nog niets gewonnen.''Toen we na de wedstrijd in de kleedkamer kwamen keek iedereen elkaar aan, met dezelfde blik in onze ogen.
Niemand kon geloven dat we de halve finales hadden bereikt', analyseerde Klopp. 'Of we het toernooi nu ook kunnen winnen, weet ik niet. Maar we maken zeker een kans als we hetzelfde spel laten zien als eerder in de Champions League.