zaterdag 20 april 2013

Van Basten verlaat met opgeheven hoofd Arena

SC Heerenveen heeft de strijd om de titel in de Eredivisie nog even uitgesteld. Na een mooie tweede helft van de Friezen, moest de lijstaanvoerder vrijdagavond voor eigen publiek twee punten achterlaten. Nummer twee Vitesse kan de landskampioen zondag bij een overwinning in Rotterdam weer naderen tot op drie punten.

Ajax startte vol vertrouwen en koos massaal de aanval. De 1-0 van de goed in vorm zijnde Viktor Fischer na 26 minuten was dan ook geen verrassing. Op aangeven van rechtsback Ricardo van Rhijn kopt de Deen raak. De Friese ploeg leek gedurende de eerste helft niet helemaal bij de les.
De ploeg van voormalig Ajax coach van Basten -weer terug in de Arena sinds het pannenkoeken fiasco - mocht van geluk spreken dat de achterstand niet verder opliep.  Al na enkele minuten maakte Ramon Zomer opzichtig hands in eigen strafschop gebied. Na de wedstrijd zou Zomer ook toegeven dat hij de bal met de hand sloeg en geluk had. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük "vergat" om Ajax een penalty toe te kennen. Niet veel later was sluitpost Kristoffer Nordfeldt een sta in de weg bij een kopbal van Siem de Jong een voorzet van Christian Eriksen trefzeker met zijn hoofd verlengde.