woensdag 10 april 2013

Messi-as

Paris Saint Germain was - met Zlatan Ibrahimovic voorop - naar Barcelona gekomen om voor een stunt te zorgen. Na de 2-2 in Parijs gingen de ploeg die in 2015 (volgens de planning van de sheikh) de cup met de grote oren moeten binnenhalen, goed van start. Hoewel Zlatan tegenviel tegenover zijn ex-ploeggenoten konden de Franse ploeg Barcelona onder druk zetten en waren zij ook gevaarlijker. De opstelling en uitvoering van Carlo Ancelottis mannen was moedig en mooi. In het eerste kwartier had Ezequiel Lavezzi tot twee keer kansen op de openingstreffer. Na een prachtige voorzet van Zlatan Ibrahimovic kopte Lucas al even mooi in, maar Victor Valdes tikte de bal onder de lat weg. Víctor Valdés greep echter - net als bij Lavezzi- goed in. Barca miste Messi (door een licht scheurte in de hamstring), maar had ook in de verdediging niet de beste formatie beschikbaar: Javier Mascherano en Carles Puyol waren niet fit.


Messi liep in het begin van de tweede helft warm en leek als een schooljongetje zijn meester Villanova te willen wijzen op het feit dat hij het veld in wilde, nee..moest. Het publiek ging uitzinnig tekeer toen zij Messi aan de zijlijn zagen.

Alleen het psychologische voordeel was al enorm. De kleine Argentijn bewees dit meteen bij zijn invalbeurt in de 62e minuut. Niet alleen werden door de beste voetballer van de wereld de patronen weer gevonden en ging er meer dreiging uit van Barcelona, ook stapten de PSG-verdedigers opeens een stap achteruit uit ontzag voor de supersub.

Het was dan ook de Messi-as zelf die de aansluitingstreffer inluidde. Na de bal op het middenveld te hebben aangenomen draaide hij soepel weg. Na twee verdedigers te hebben afgeschud kon hij David Villa in het strafschopgebied aanspelen die soepel tussen drie man teruglegde op Pedro, die hard uithaalde voor de 1-1. Na de gelijkmaker kon PSG geen vuist meer maken. Daar konden invallers Beckham en Van der Wiel ook niets meer aan veranderen. Barcelona vond het wel goed zo en gaat zonder te winnen door naar de halve finale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport