zondag 1 juli 2012

Wimbledon 3e ronde

Na 1 week Wimbledon zijn er weer heel wat favorieten gesneuveld en nieuwe helden opgestaan .

Heren

Kohlschreiber
Rosol kan gaan nagenieten van zijn sensationele overwinning op Rafael Nadal. Thuis dan, wel te verstaan. Philipp Kohlschreiber was zijn tegenstander. Geen kleine jongen, want hij won in Halle het grastoernooi. En passant bond hij In dat toernooi Nadal en Tommy Haas aan de zegekar.
Rosol kwam nooit in zijn ritme en verloor in de derde ronde met 6-2,6-3 en 7-6 (6). Kohlschreibers volgende tegenstander is de Amerikaan Brian Baker. De qualifier versloeg de ook goed in vorm zijnde Fransman Benoit Paire: 6-4, 4-6, 6-1 en 6-3. Baker, 126e op de ATP-ranglijst, is bezig aan een tweede tennisjeugd na een lange blessureperiode. De andere verrassing van dit jaar David Goffin kon het niet bolwerken tegen grasspecialist Mardy Fish. De Amerikaan kan als geen ander op belangrijke momenten het punt pakken. In een marathonpartij die de tweede langste wordt (na Isner-Mahut) verliest servicekanon Querry met 17-15 in de vijfde set van de Kroaat Marin Cilic. De heren hebben dan meer dan vijf uur op de baan gestaan. Vlak voor zonsondergang wordt de Amerikaan gebroken.

David Ferrer heeft zich op Wimbledon voor de vierde keer geplaatst voor de achtste finales. De winnaar van Rosmalen won na een povere start met 2-6,7-6 (8),6-4 en 6-3 van de Andy Roddick. Drievoudig finalist Roddick moest zowel in de derde en vierde set op 3-3 de beslissende break toestaan. Del Potro, heeft het een stuk makkelijker. Alleen in de tweede set heeft hij een spannende tiebreak nodig tegen de Japanner Nishikori, die een paar maanden geblesseerd was. Tsonga, de favoriet van de fransen gaat door in drie sets tegen Lukas Lacko. De landgenoot van Tsonga, Gasquet doet niet voor hem onder en wint met 6-3, 6-4 en 6-4 van gravelspecialist Almagro.

Favorieten hebben het nu al zwaar

Topfavoriet Djokovic had het in het begin lastig tegen veteraan Stepanek. Ondanks dat de Djoker weinig fout deed pakte Stepanek (vooral aan het net) de Serviër goed aan. Maar na winst in de eerste set (6-4) kon de Tsjech het niet volhouden op het centercourt en verloor de volgende sets allemaal met 6-2. Andy Murray maakte er een latertje van. Rond middernacht Nederlandse tijd stond hij nog steeds op de baan tegen de slimme Baghdatis. De Cyprioot won de tweede set en stond in de derde voor met 4-2, maar kon niet voor een verrassing zorgen.

Federer die graag weer eens Wimbledon wil winnen en de nr. 1 positie wil pakken had het nog moeilijker dan de andere 2 favorieten, Julien Benneteau is een heel complete speler die ook mentaal sterk is. Federer komt op een 2-0 achterstand in sets. Hij pakt met 6-2 derde set, maar heeft het in de volgende set zo lastig dat de Fransman tweemaal twee punten van de overwinning af is. Federer kan zijn niveau nog eenmaal omhoog krikken en wint de vierde set in de tiebreak en daarna ook snel de partij. Na afloop verklaart FedExpress dat hij het heel zwaar had en soms zelf met zijn gedachten  al in Zwitserland zat. 

Vrouwen

Arantxa Rus moest in haar derde ronde het eerdere niveau niet bereiken. Het is een fenomeen waar veel aankomende talenten mee kampen. Niet constant in het toernooi. Eerder overkwam het Kiki Bertens. Sharapovo en Clijsters haalden wel een redelijk niveau en gingen in 2 sets door. Kvitova (4) en Radwanszka (3) lieten geen spaan heel van hun tegenstanders Lepchenko (6-1, 6-0) en de Britse Heather Watson (6-0 , 6-2). Serena Williams worstelde weer eens als vanouds met haar vorm, verloor de eerste set van de Chinese Jie Zheng. In de derde set ontsnapte de gelouterde amerikaanse met een benauwde 9-7. De Oostenrijkse Paszek en Servische Ivanovic haalden ook met een spannende driesetter de kwartfinales.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport