dinsdag 3 juli 2012

Kwartfinales Wimbledon: Britten dromen van Schots succes

Vrouwen, spannende battles

Serena ging tot het uiterste
Voormalig nummer 1 van de wereld, Vitoria Azarenka haalde een zwaar bevochten overwinning op de Oostenrijkse Paszek, die een uitstekend toernooi beleefde: 6-3, 7-6. Ook Serena Williams moest vol aan de bak. Ze onttroonde in een gelijkwaardige partij de huidige graskampioene Petra Kvitova met 6-4, 7-5.

Het Duitse onderonsje Kerber - Lisicki werd in het voordeel van de eerste beslist met een spannende 7-5 in de derde set. Hetzelfde gold voor Agnieszka Radwanska die de Russische Kirilenko aan de kant schoof.

Mannen

Bij de mannen waren de eerste twee kwartfinales minder spannend. Roger Federer was na zijn hachelijke overwinningen in de derde en vierde ronde van plan om energie te sparen. Hij had geen kind aan de Rus Youzhny. De voormalig winnaar van Rotterdam was nog nooit verder dan de 4e ronde gekomen en lijkt fysiek de lange partijen tijdens een Grand Slam moeilijk te verteren. In drie makkelijke sets (6-1, 6-2 en 6-2) gaat Federer door naar de halve finale: waar hij de nummer één van de wereld Djokovic treft. Het is enigszins jammer dat de twee elkaar al in de halve finale treffen. Djokovic schoof ook in een eenzijdige partij de verrassende Duitser Florian Mayer in drie sets aan de kant.
Gaat Murray eindelijk de finale halen?

Dit maakt het wel mogelijk voor de Britten om weer eens een landgenoot in de finale te zien. Ferrer, altijd een lastige horde, zette met gedurfd spel Murray onder druk. De van nature baseline speler kwam ook regelmatig naar het net om de punten te pakken."Lazy English" had weer eens last van een trage start en kwam meteen met 4-1 achter. Hij knokte zich wel terug, maar verloor desondanks de eerste set. De tweede set maakte Murray een break achterstand snel goed en kwam op 5-5. In de tiebreak, maakt de Brit een 5-2 achterstand goed. In plaats van twee sets achter wordt het 1-1. De derde set is weer voor de Brit die de mentale tik goed gebruikt. Maar Ferrer blijft altijd knokken. Hij rent, zwoegt en duikt naar elke bal en geeft niks cadeau. De vierde set is zenuwslopend en gaat gelijk op. Break kansen worden niet benut en Murray blijkt in de tiebreak weer de koelste: 6-7 (5), 7-6 (5), 6-4 en 7-6 (5). De Britten dromen nu al van een Engelse (lees: Schotse) winnaar bij de mannen. Ze dromen er al driekwart eeuw van. De vorige twee jaar strandde Murray in de halve finale.

Tsonga speelt zijn kwartfinale tegen Kohlschreiber. De Fransman wint de eerst set (7-6), maar verliest de concentratie in de tweede. Na een achterstand van 0-3 levert hij de set in. Daarna is de focus terug en pakt hij met solide spel de tiebreak in de derde. Dat is de mokerslag voor de Duitser die niet langer tegenspartelt. Tsonga weer naar de halve finale.

1 opmerking:

  1. Zou Murray verdienen om eindelijk eens een Grand Slam te winnen. Go Andy

    BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport