dinsdag 31 juli 2012

K(l)eurig Wimbledon, tijdens Londense Olympische Spelen

Geen witte was praktijken

Het blijft even wennen. Federer in een knalrood setje op het heilige gras van Wimbledon, waar witte kleding de norm is. Bijna vloeken in de kerk en voer voor geschraapte kelen bij de oudste leden van de All England Club. Maar zelfs Wimbledon moet buigen voor de Spelen. Gelukkig hebben ze -in tegenstelling tot het blauwe hockeyveld - het gras wel groen gelaten. Terwijl Federer zicht ontdoet van Falla en Benneteau, vergaat het de Nederlanders minder goed.
Het voor Nederland uitkomende duo Haase en Rojer gingen onderuit tegen het Indiase koppel met specialist Leander Paes. De dubbelcombinatie strandt dus in de eerste ronde. De Belg Darcis deed het beter. Na de verrassing tegen Berdych won hij ook van de Colombiaan, Santiago Giraldo.
Andy Roddick is de wanhoop nabij.Andy Roddick is dinsdagmiddag op het centre court van olympisch Wimbledon afgedroogd door Novak Djokovic.  De 25-jarige Serviër, in Londen als tweede geplaatst, declasseerde de Amerikaanse hardhitter met 6-2 en 6-1.f
Andy Roddick verbergt zich achter een handdoek.
Djokovic bevestigde zijn favorietenrol voor de olympisch goud. Vier jaar geleden moest de Wimbledonwinaar van 2011,  zich nog tevreden stellen met het brons.  Djokovic kende  geen medelijden met Roddick, die driemaal de finale van Wimbledon haalde. De Amerikaan, die al lang niet meer in de top 10 van de spelersranglijst stond,  kreeg liefst 34 winners om zijn oren. In de kwartfinale wacht good old Aussie Leyton Hewitt. 
Andy Murray, won tegen de altijd lastige Fin, Jarkko Nieminen. Jo-Wilfried Tsonga, de sterke outsider won in een marathonpartij van het Canadese talent Milos Raonic. De derde set duurde maar liefst drie uur (en langer dan het record van 2012). Op 6-3, 3-6 en 24-23 benutte de Fransman al vallend en glijdend zijn matchpoint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport