donderdag 5 juli 2012

Halve finales Wimbledon, Murray Mania

Mannen

De kraker van vandaag is Federer tegen Djokovic. De nieuwe nummer 1 tegen de voormalige koning van het tennis. Federer vind het tijd worden voor weer eens een zege. Djokovic heeft nog steeds honger naar succes en wil zijn nederlaag in Parijs goedmaken.
De eerste set is voor de Zwitser, die weinig fouten maakt. Djokovic -die tegen Florian Mayer uitstekend tennis liet zien -  kan de druk opvoeren en wint de tweede set. De derde set gaat gelijk op tot 4-4.
djokovic krijgt 2 breekkansen. Maar Federer breekt niet. Met goed netspel pakt hij juist de breek. Even later is het 2-1 voor Federer. Djokovic is niet meer in staat gas te geven. De Zwitser oogt fris en fit en wint vervolgens de 4e set en de partij.

Murray schrijf geschiedenis

Na de laatste finale van Bunny(1938) en laatste overwinning van Perry (1936) is tennisminded Engeland in rep en roer. Het land staat op zijn kop. Hun hoop Murray is in vorm en staat ion de finale. in de halve finale sloeg hij Tsonga nog knock-out in 4 ronden. Toen de bel ging was Murray er als de kippen bij om de Fransman een paar tikken uit te delen. Tsonga liet zich niet uit het veld slaan en kwam in de derde set goed opzetten. In de vierde set had Murray breekkansen op 4-4. maar Tsonga vocht zich terug tot 5-4 en leek te gaan winnen in de volgende game. Murray bleef ook knokken en plaatste een paar slimme netballen aan de zonkant van Tsonga en won met 7-5 de set en match.

Vrouwen

De twee vriendinnen
Angelique Kerber beet het spits af in de halve finale tegen haar vriendin Radwanska. De Poolse begon angstig en kan kon voor het eerst een finale van een Grand Slam winnen. Ook het bereiken van een nr.1 positie op de WTA lijst was mogelijk. Na het wegpoetsen van de zenuwen en een 3-1 achterstand wint ze met 6-4 en 6-3. Radwanska zal het lastig krijgen in de finale. Ze kan niet zelf het spel dicteren, maar kan de balsnelheid van de tegenstander goed beantwoorden.

In de andere wedstrijd was Serena Williams na de eliminatie van Kvitova, klaar voor de volgende scalp: Azarenka. Williams is inmiddels goed in vorm en heeft een missie. De harde slagen zijn terug en ook de service loopt als een 18ponds geschut. Azarenka moet het hebben van tact en techniek. De Power won van de finesse in een spannende partij. De favoriete voor de titel pakte de eerste set met 6-4 en de tweede na een spannende tiebreak. Met haar 24e ace beĆ«indigde ze de partij.