donderdag 28 juni 2012

2e ronde Wimbledon

Mannen:

Federer won op zijn sloffen in drie sets van de Italiaan Fognini. De vrij onbekende Brian Bakergetipt voor een kleine verrassing, haalde hard uit. Hij heeft lang blessureleed gekend, maar vecht op zijn 27e keihard terug. Het is zijn debuut op Wimbledon, maar hij sloeg ervaren rot Jarko Nieminen met 6-0, 6-2 en 6-4 naar Finland. David Goffin, onze jongensachtige zuiderbuur pakte een goede overwinning op een andere coming man, de Amerikaan Jesse Levine. Goffin is hard op weg om de beste Belg van de komende jaren te worden. Mardy Fish, zwoegde en harkte in zijn partij tegen de -luid aangemoedigde - Engelsman Ward net op tijd de winst binnen.

Lukas Rosol speelde een prima partij tegen Nadal
Tsonga ontdeed zich na een aarzelend begin in 4 sets van Garcia Lopez. Ferrer is ook door in drie sets, terwijl Andy Murray het moeilijk had met de Kroaat Karlovic. De lange superserveerder is lastig te breken. Hij kon goed bijblijven maar moest zich in de tiebreak van de 4e set gewonnen geven.

Daverende verrassing

Nadal onderuit op het heilige gras
Op het einde   van de avond vecht Nadal een pittige strijd uit met  Lukas Rosol. De Tsjechische nummer 100 van de wereld kwam nog nooit verder dan de eerste ronde op Wimbledon en heeft nog geen grote toernooien gewonnen. Met enig geluk wint Nadal de tiebreak met 11-9. Daarna dwingt Rosol de Spanjaard in de verdediging en pakt hij de volgende twee sets met 6-4. Nadal is duidelijk onwennig op het gras en leek soms op "Bambi on ice" .




In een meer dan memorabele partij komt Nadal via een break in de 6e game op 4-2 in set 4. Dat moment geeft een vreugde explosie van de Spanjaard zoals lang niet gezien. Hij pakt de 4e set. Dan wordt de partij onderbroken. Het dak gaat dicht. De bookmakers en kenners rekenen op de mentale kracht van Rafa. Maar het tegendeel is waar: de druk om nummer 1 te worden wordt uiteindelijk te veel en met DE verrassing tot nu toe, moet de tweevoudig winnaar van Wimbledon het hoofd buigen: 6-7, 6-4, 6-4, 2-6 en 6-4. Na afloop toont Nadal zich een waardig verliezer door netjes handtekeningen uit te delen en zich niet achter excuses te verschuilen.

Vrouwen:

Arantxa Rus uit het Westland zorgde voor de eerste grote verrassing van de dag. In een wedstrijd die alle kanten op ging (6-2 en 0-6 in eerste twee sets), nam de Nederlandse het initiatief in de 3e set. Bij 5-3 werden nog 2 matchpoints onbenut gelaten. Maar wederom een break zorgde voor de overwinning en het feit dat voor het eerst in 15 jaar er zowel een Nederlandse dame in de 3e ronde als één in de 2e  staat( Bertens).
Rus verslaat in Stosur in een achtbaanpartij

Helaas kon Kiki Bertens haar mooie zege op Safarova geen vervolg geven. Het serveren ging goed, maar was zij niet bij machte om Shvedova uit Kazakstan te breken en werd zij zelf wel per set eenmaal gebroken.
Serena Williams liet er geen gras over groeien en was snel klaar met de Hongaarse Czink. 6-1 6-4. Sharapova had het in de tweede set lastig tegen de sterke Pironkova en verloor de tiebreak. In de derde set was de voormalig winnares ontketend en won met 6-0. De bevallige Ana Ivanovic is weer terug aan het front en won van Kataryna Bondarenko in twee sets. Nummer 2 van de plaatsingslijst Azarenka had een goede dag en won simpel van Oprandi: 6-2 en 6-0. De derde geplaatste Poolse Agnieszka Radwanska had geen kind aan Vesnina 6-2 en 6-1. De laatste had in de vorige ronde met dezelfde cijfers Venus Williams naar huis gestuurd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport