woensdag 27 juni 2012

Wimbledon, de eerste ronde

Favorieten voor de eindzege bij de mannen zijn het gebruikelijke rijtje - in volgorde van kansen - Djokovic, Federer , Nadal en Murray. De laatste moet de Britten eindelijk verlossen van vele decennia zonder Britse overwinnaars. Als outsiders zijn Del Potro en Tsonga aanwezig. De eerste heeft met zijn lange gestalte niet het postuur voor een grastenniser, maar kan met zijn harde forehands en services veel makkelijke punten veroveren. Ferrer is een echte gravelbijter, maar won al wel 2x een grastoernooi

Wimbledon, dag 1

Verrassingen meteen op de eerste dag. Een van de outsiders vloog er al meteen uit. Finalist van 2010, Berdych verliest van Gulbis. De Let speelde de partij van zijn leven, terwijl Berdych angstig tegenspel bood. Het resultaat was 3 verloren tiebreaks. Djokovic lijkt in vorm voelt zich kiplekker en pakt ook in 3 soepele sets de winst tegen oud Roland garros winnaar Ferrero. Federer won ook in 3 sets tegen de vrij onbekende Ramos.Nederlands hoop bij de vrouwen, Aranxta Rus maakte een break achterstand tegen de Japanse Doi goed en won in twee sets. Verder marathonman John Isner - die van de langste partij ooit - nimmer verloren in de eerste ronde. Hij boog voor de Columbiaan Falla, die vooral thuis is op gravel.


Nederlands hoop bij de vrouwen, Aranxta rus maakte een break achterstand tegen de Japanse Doi goed en won in twee sets. Kanshebbers Na Li, Clijsters, Stosur en Sharapova gaan moeiteloos door. Venus Williams gaat kansloos ten onder tegen Vesnina.

Wimbledon, dag 2

De andere marathonman Nicolas Mahut won wel zijn partij, (in 5 sets tegen Lorenzi). Tsonga was duidelijk een maatje te groot voor ex-Wimbledon winnaar Leyton Hewitt. 6-3 6-3 6-4 .
Andy Murray was goed in vorm en walste over voormalige topper Nikolaj Davydenko heen: 6-1, 6-1, 6-4 Rafael Nadal moest zichtbaar wennen aan het gras en verloor de eerste 4 games van Mello. Hij herpakte zich en na een tiebreak won hij ook de volgende sets.




De  laatste Nederlander bij de heren, Robin Haase trad aan tegen Del Potro . Het werd een vermakelijke partij waarin de Argentijn aan het langste eind trok: 6-4 3-6 7-6 (3) 7-5. Haase had nog een 2-0 voorsprong in set 3. De kwelgeest van Haase in 2011, Mardy Fish, heeft -als kwartfinalist - een hoop punten te verdedigen. Hij speelde een rare (maar wel herkenbare partij). Als hij voor stond liet hij Ramirez Hidalgo terugkomen, als hij achter stond ging hij beter spelen. Uiteindelijk won hij in 3 lange sets.


Rus (links) en Bertens
Oudgediende Nieminen, de flegmatieke Fin,wist kwartfinalist van vorig jaar, Lopez in 4 sets te bedwingen. Iemand die sinds kort als een komeet op de ranglijsten omhoog schiet en interessant is om te volgen is Brian Baker. Zijn eerste partije won hij probleemloos in 3 sets van Rui Machado.
New coming kid on the block, David Goffin won in vier sets. De 21-jarige Belg is nu al een belofte voor de toekomst. hij verraste door voormalig kwartfinalist, de kwakkelende Bernard Tomic in 4 sets naar Australie te sturen.

Een andere verrassing kwam op naam van de Zuid-hollandse Kiki Bertens. Als grashater versloeg zij Lucie Safarova, 21e op de wereldranglijst. De Tsjechische werd maar 3 games gegund: 6-3 en 6-0. Favorieten Kvitova, Azarenka en Serena Williams moesten aan de bak, maar wonnen toch in 2 sets.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport