maandag 11 juni 2012

Nadal kroont zich tot beste speler op gravel

Gravelkoning

Nadal heeft zich zojuist gekroond tot de beste speler op gravel in het open era. Met 4-6, 3-6 6-2, 5-7 won hij voor de zevende keer (in acht jaar) de finale van Roland Garros. Zo brak Nadal het record van Bjorn Borg, die 30 jaar geleden tot zes zeges kwam. De emotie was duidelijk af te lezen bij zowel Rafael, zijn familie als zijn begeleiders.

Vandaag werd de finale uitgespeeld nadat deze gisteren vanwege regen werd afgebroken.
Nadal ging gisteren als een komeet uit de startblokken. Djokovic hervond pas na een 3-0 achterstand zijn ritme. Nadal pakte echter zowel de eerste als tweede set.


Djoko had heel graag zijn Djoko Slam (opeenvolgend alle 4 de Grand Slams winnen) willen binnenhalen, maar was niet opgewassen tegen de onverzettelijkheid van Nadal. Dat de servische speler het op mentaliteit moest afleggen was terug te vinden in de laatste bal van de wedstrijd: Bij 5-6 en 30-40 een zelden vertoonde dubbele fout van de Djoker. Na afloop was hij ontroostbaar. In dit toernooi had hij op techniek en conditie nog partijen kunnen omkeren. Eerder dit jaar hadden de twee giganten in een partij van 6 en half uur al gestreden om de titel bij de Australian Open. In een zinderend gevecht had Djokovic toen aan het langste eind getrokken.


Regen als spelbreker

Even leek het er op dat Djokovic weer terug zou komen. Na 2 gewonnen sets, pakte Djokovic na een 0-2 achterstand op soepele wijze de 3e set. Bij een 2-1 voorsprong in de 4e set wilde de Djoker weer gas geven, toen de regen inviel.


Een fitte Nadal maakte het vandaag beheerst af in de 12e set.  Na afloop bedankte Djokovic het publiek en noemde hij Nadal de betere speler. Beide spelers deden dit in het Frans. Beide spelers spraken een gemeend respect naar elkaar uit. Ze schreven geschiedenis en zullen dit de komende jaren nog blijven doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport