vrijdag 17 mei 2013

Van Gerwen schrijft geschiedenis met winst PLD

Michael van Gerwen heeft voor het eerst de Premier League darts gewonnen tegen de al jaren op eenzame hoogte spelende Phil Taylor. Wat landgenoot Raymond van Barneveld nimmer lukte, deed van Gerwen wel. De Nederlander kwam ijzersterk terug van een achterstand van 5-3 en won  vier legs op rij. Uiteindelijk werd de match een thriller die de Brabander met 10-8 in zijn voordeel besliste.

Met een finish van 132 pakt de jonge Vlijmenaar de grootste zege in zijn carrière. 'Ik ben zo blij met deze supergrote titel. Dit is super. Mijn grootste titel ooit', aldus 'Mighty Mike' na afloop.Hij verdiende met zijn overwinning 180.000 euro.

Van Gerwen de laatste jaren uitgegroeid tot de beste Nederlandse darter en nam met zijn overwinning op de zesvoudige titelhouder revanche  op Phil "The Power"" Taylor. Op nieuwsjaardag verloor de Nederlander in Londen de finale van het WK van de PDC (4-7). In dat duel verspeelde de 28-jaar jongere Vlijmenaar een voorsprong van 4-2.

Taylor had eerder op de avond in de halve finales Raymond van Barneveld uitgeschakeld met 8-4.
Van Gerwen versloeg in de halve eindstrijd de Engelsman James Wade met 8-4. Van Gerwen doet dit jaar voor het eerst mee in het prestigueuze PLD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport