dinsdag 7 mei 2013

Het zal je (tennis)vader maar wezen


U kent ze vast wel: Tennisvaders die zich bekommeren c.q. bemoeien met de carrière van hun zoon of dochter. Terwijl sommigen met hun kinderen tenniskleding kopen willen anderen nog wel eens doorslaan. Letterlijk en figuurlijk.

Richard en Michaella Krajicek hadden niet altijd een liefdevolle relatie met hun vader Petr, en ook Andre Agassi had een moeilijke verstandhouding met zijn pa, die hem met harde hand en een zelfgemaakt ballenkanon dagelijks drilde. Het leidde tot een toptennisser én een ongelukkige rebel, die tot het einde van zijn carrière tennis haatte. De meest agressieve tennisouder is echter de vader van Jelena Dokic. Dit heerschap werd veroordeeld tot vijftien maanden celstraf wegens het uiten van doodsbedreigingen aan de Australische ambassadrice in Belgrado. De vader van de tennisster was furieus, omdat Australische media hadden bericht dat hij zijn dochter fysiek zou hebben mishandeld. Jelena en haar vader hebben al enige tijd geen contact meer.

Tennis.com bericht deze week dat de vader van Bernard Tomic, aanstormend tennistopper, is gearresteerd. Papa kon zijn handen niet afhouden van de sparringpartner van Bernard. John Tomic zou de neus hebben gebroken van trainingsmaatje Thomas Drouet.
John Tomic
Volgens Tennis.com verloor Drouet twintig minuten het bewustzijn en loopt hij nu rond met een gebroken neus en een nekbrace. De ATP heeft bevestigd dat er iets is voorgevallen.

Het agressieve gedrag van John Tomic is niet nieuw. Bij het toernooi in Monte-Carlo zou hij zoon tot bloedens toe hebben geslagen. Drouet zou hebben geprobeerd tussenbeide te komen.
Bernard vroeg bij het Masters 1000-toernooi van Miami of zijn vader van de tribunes kon worden verwijderd. Ook dwong hij ooit een auto van de weg te gaan met daarin coaches en een jeugdspeelster en liet hij Bernard een keer van de baan komen omdat de officials hem zouden benadelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport