donderdag 24 januari 2013

Meesterlijke Djokovic stuurt Ferrer van kastje naar de muur



Ferrer kan het niet bijbenen

Ferrer liep zich de benen uit het lijf, tevergeefs

David Ferrer zou het Novak Djokovic wel eens lastig kunnen maken . Dat werd voorafgaand in de halve finale van de Australian Open voorspeld door kenners. De Spanjaard is in vorm en had van alle spelers de meeste toernooien in 2012 gewonnen. Dat waren echter geen Grand Slams en ook had hij nog nooit van de Djoker gewonnen op een dergelijk toernooi. De verwachting was dat de vechtjas de Serviër zou gaan uitputten met lange rally's. Djokovic draait echter zijn hand niet om voor een vijfsetter, zoals hij eerder dit toernooi al tegen Wawrinka liet zien. Djokovic liet Ferrer echter lopen zoals weinigen dat kunnen.
Djokovic in topvorm
Er gebeurde iets zeldzaams, Ferrer was te laat voor de meesterlijke opgebouwde rally's en dropshots van zijn tegenstander en wist niet hoe hij kijken moest. Het werd een deceptie voor hen die een spannend tennispotje verwachtend. Met 6-2, 6-2 en 6-1 werd Ferrer verpletterd en kon Nole nog wat energie voor de finale sparen.
Na afloop vertelde de Serviër hij dat hij zich geweldig in vorm voelde en dat hij een van zijn beste ooit partijen speelde. Hij zei zich thuis te voelen in Melbourne en gaat met plezier naar de andere halve finale kijken: Federer-Murray. De titelverdediger kijkt met veel vertrouwen uit naar de finale.

Lees hier meer over de halve finales Australian Open (Haase/Sijsling in de dubbel, Sharapova- Na Li en Azarenka- Stephens bij de vrouwen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport