zaterdag 26 januari 2013

Haase en Sijsling besluiten geweldige reeks met verlies in dubbel finale


Haase en Sijsling moesten het na hun verrassende winst tegen Granollers/Lopez in de finale opnemen tegen de topfavorieten Mike en Bob Bryan. De laatste landgenoten die in het sluitstuk van de Australian Open stonden waren Eltingh en Haarhuis, vijftien jaar geleden. Er stond dus wel enige druk op de Nederlanders, maar anderzijds hadden ze niets te verliezen. Na een snelle break in de eerste game miste Haase een belangrijke smash, die een rebreak opleverde. Spanning of te gretig? De Bryan broers maakten geroutineerd  gebruik van het momentum en pakten de eerst set.

Qua inzet en beleving speelden de Nederlanders goed. In de tweede set wierpen Sijsling en zijn partner de schroom van zich af en maakten een serie mooie punten. Ook de service liep redelijk tot goed, maar vooral aan het net maakten de Nederlanders te veel fouten. Met 6-3 en 6-4 gingen de solide Amerikanen met de cup aan de haal. Hun 13e Grand Slam zege alweer.
Haase probeerde na afloop zijn speech (tegen zijn gewoonte) zakelijk en kort te houden op het late tijdstip. Hij grapte niet aan de wijn van de sponsor te gaan, snel naar bed te gaan om zijn gemiste smash weg te huilen, maar ook volgend jaar terug te komen voor een revanche. Melbourne is gewaarschuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport