zondag 20 januari 2013

Djokovic ontsnapt in 5 uur lange thriller



"Another day at the office"  zo leken de eerste twee ronden voor Novak Djokovic. Hij genoot zichtbaar en won eenvoudig van Harrison (VS) en Mathieu (Fra) . In de derde ronde kon de ervaren vos Stepanek en winnaar van de Davis Cup het de nummer 1 van de wereld niet echt lastig maken. In drie sets (6-4 6-3 7-5) maakte de Djoker het ontspannen af.
Djokovic ontsnapt tegen een fantastische Wawrinka

In de achtste finale werd Djokovic pas echt getest. Hij kwam tegen de voormalig nummer 10 speler Wawrinka (Zwi) snel op een 1-6 en 2-5 achterstand. De Zwitser liet fenomenaal tennis zien, zakte toen in en verloor de tweede en derde set. Het leek alsof  Djokovic  als vanouds de wedstrijd liet kantelen. Toch bleef het niveau bij beidespelers hoog en pakte de nummer 15 van de plaatsingslijst de tiebreak met 7-6.

Wawrinka bleef met harde services en mooie backhands komen, terwijl beide matadoren pijn opliepen in bovenbeen en onderrug (Djoko). Een intense marathonpartij van 5 uur volgde in Melbourne, waar deze week temperaturen van boven de 40 graden werden bereikt. Het deed in spanning en dramatiek denken aan de finale van vorig jaar. Na makkelijk service behoud tot 6-6 sloeg Djokovic pas bij 12-10 toe op zijn vierde matchpoint. Lees hier meer over de eerste week van het Australian Open



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport