woensdag 6 maart 2013

Hellebaut geeft de pijp aan Maarten

De Belgische hoogspringster Tia Hellebaut heeft definitief een punt achter haar carrière gezet. Dat maakte de 35-jarige atlete uit Antwerpen woensdag bekend. Een teleurstellend verlopen EK indoor, afgelopen weekeinde in Göteborg, ligt aan haar beslissing ten grondslag.

Hellebaut was een beetje Heintje Davids geworden door in de voorbije jaren al tweemaal eerder te stoppen. Een derde comeback komt er niet volgens de Belgische. "Ondanks alle trainingen en opofferingen van de voorbije maanden, lukte het gewoon niet", vertelt ze over het EK waarin ze laatste werd in de finale. "Als ik dan terugkijk op wat ik al bereikt heb, denk ik dat het de juiste beslissing is om er nu definitief mee op te houden."

De ranke bebrilde atlete, die een voortrekkersrol in de vrouwelijke atletiek vertolkte behaalde tweemaal een Europese titel en eenmaal het Olympische goud (Athene 2008). Ook pakte ze een gouden medaille bij de WK vijfkamp ( 2008 Valencia) en veroverde ze tal van Belgische records en onderscheidingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport