dinsdag 19 maart 2013

Eredivisieclubs moeten stap terug doen door teruglopende inkomsten

Voetbalclubs hebben in toenemende mate last van de recessie en teruglopende (sponsor)inkomsten. Steeds meer clubs spreken salarisplafonds af, snijden in de organisatie of verkopen goed spelers zonder grote verdere investeringen. Nadat een aantal clubs uit de Jupiter League in de financiële problemen kwamen of inmiddels zijn verdwenen, moeten de eredivisieclubs ook de broekriem aanhalen. Bij SC Heerenveen is zakenman en voorzitter Robert Veenstra al drie jaar op zoek naar evenwicht en vertrouwen. Dat betekend dat bij het financieel aan het doorlichten van de club al harde noten zijn gekraakt en er al wat coryfeeën (waaronder erevoorzitter Riemer van de Velde) de club gedwongen moesten verlaten.

 NAC Breda moet ook afscheid nemen van een drietal medewerkers zo meld omroep Brabant. Daarnaast wordt van acht personeelsleden het arbeidscontract ingekort.De Bredanaars zitten in een bezuinigingsronde die de club financieel gezond moet maken. De verschraling van kantoorpersoneel moet op langere termijn een besparing van 3,5 tot 4 ton opleveren.Het is een hele moeilijke beslissing", zegt NAC-directeur Stefaan Eskes. "Het raakt mensen persoonliijk, het raakt gezinnen. Maar het kan niet anders. Wij moeten efficiënter gaan werken. We moeten het met minder geld doen en een kwalitieitsslag maken in de organisatie". NAC heeft al jaren financiële problemen. De club kampt met een schuld van twaalf miljoen euro. De eerdere sanering onder de vorige directeur Ed Busselaar blijkt niet voldoende te zijn geweest.

Ook ADO Den Haag is op zoek naar financiele ruimte neemt afscheid, maar dan van 10 spelers. Dat bericht FC Update op haar site. De spelers Ramon Leeuwin, Stanley Elbers, Gábor Horváth, Paul Mulders, Adil Tihouna en Tom Broekhuizen Ahmed Ammi, Aleksandar Radosavljevic, Kevin Tano en Wouter de Vogel mogen volgend seizoen uitzien na een nieuwe club. De laatste vier spelers zijn inmiddels al verhuurd aan een andere club.




Aanleiding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport