woensdag 27 maart 2013

Nederlands elftal: rapportcijfers tegen Roemenië

Het Nederlands elftal won dinsdag soepel van Roemenië met 4-0 (lees hier verslag) en is mogelijk volgende wedstrijd al verzekerd van plaatsing (stand en scenario) op het WK in Brazilië.


De individuele rapportcijfers:

Kenneth Vermeer 6,5
Van de doelman word verwacht dat hij het spel snel voortzet. Vermeer hield zijn doel schoon, maar blijft kwetsbaar bij hoge ballen. Heeft niet de uitstraling van Stekelenburg of Sar.

Daryl Janmaat 7,5
Is momenteel de rechtsback van Nederland. Heeft net als tegen Estland ongelooflijke drive naar voren, ondersteunt Lens in de aanval en geeft ook goede passes.
De Vrij uitblinkend

Stefan de Vrij 8
Was rots in de branding, schakelde moeiteloos de Roemeense spitsen uit en had ook nog eens een snelle opbouw in de benen. Robben was ecstatisch over zijn pass op maat over 50 meter. Gullit noemde hem DE uitblinker bij Nederland.

Bruno Martins Indi 6,5
Onverzettelijk samen met Stefan de Vrij. Er werd achterin weinig weggegeven. Lijkt langzaam weer naar oude niveau toe te groeien, na blessure. Pakte een onnodige gele kaart.

Daley Blind 7
Speelt in balbezit met vertrouwen, schakelde zijn man uit en leed weinig balverlies. Een sterkere tegenstander zal wel meer van zijn verdedigende kwetsbaarheid profiteren.

Jonathan De Guzman 6
Kon net als tegen Estland niet veel potten breken. Hield het spel voornamelijk breed in plaats van voor gewenste diepte te zorgen. Na zijn vervanging door Maher liep het middenveld nog beter. Heeft zijn draai nog niet gevonden in Oranje.

Rafael van der Vaart 8
De vertrouwde kracht maakte zijn uitverkiezing als centrale middenvelder weer eens helemaal waar (mede geholpen door de absentie van Sneijder).Was aanjager en een plaag voor de Roemeense defensie. Vormt een goede combinatie met Van Persie. Brak net als tegen Estland de wedstrijd open met een geplaatste goal. Het was alweer de vierde opeenvolgende keer dat de Oranje vedette scoorde in een WK kwalificatie wedstrijd. Beste man met op het veld, samen met de Vrij. 

Kevin Strootman 7
Was een goede opbouwer en al controlerend een betrouwbare stofzuiger. Dekte goed vooruit en speelde onopvallend (wat een compliment is). Was ook dreigend met schoten uit tweede lijn.

Jeremain Lens 7
Werkte hard en zorgde voor dreiging. Liep zich in de eerste helft wel eens vast of miste het overzicht. Stond aan basis van eerste en derde goal en maakte (de makkelijke) vierde goal. Herstelde zich van zwak optreden tegen Estland

Robin van Persie 7,5
De vedette van Oranje oogde in de eerste helft nog nonchalant door wat kansen te missen, maar herstelde zich uitstekend in de tweede helft. Goede wisselwerking met van der Vaart. Was gedreven en soms geniaal zoals bij de fraaie tweede goal. Gaat in rap tempo naar nationaal topscorer aller tijden toe.

Arjen Robben 6,5
Was erg wisselvallig en kon minder zijn stempel drukken op Oranje dan de andere twee vedetten. Kon pas in de tweede helft voor wat dreiging aan de vleugel zorgen. Hield meer zijn positie dan tegen Estland. Was na afloop geirriteerd. Mogelijk voelt hij zich gevangen in de ruimte bij de cornervlag. 

Adam Maher (-)
Speelde gedurfd en dacht vooruit. Had bijna de vierde goal op zijn schoen, maar Pantalimon redde met moeite, waarna Lens afrondde. Te weinig speelminuten en te weinig tegenstand om een goede beoordeling te kunnen geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport