zondag 31 maart 2013

Ajax neem afstand van concurrentie

Ajax heeft zichzelf een goede dienst gewezen in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met ruime cijfers (4-1) van NEC.

Al na een minuut raakte Sigthórsson het zijnet. Daarna trof Siem de Jong met zijn kopbal de lat, was kopte Boerrigter net over en redde doelman Babos een schot van Fischer Na 22 minuten was het dan toch raak. Na een goede combinatie tussen Daley Blind, Sigthórsson en Fischer was het het jonge Deense talent trefzeker.
Ajax zette door en drie minuten later was het alweer 2-0. Na een mooie combinatie was het NEC-er  Rens van Eijden die het laatste zetje gaf.

NEC kwam in de tweede helft beter in het spel en maakte aanspraak op een aansluitingstreffer. na een snelle counter kon Sören Rieks de goed meegekomen Melvin Platje niet goed bedienen, terwijl Platje zelf even later een grote kans om zeep hielp.

In het laatste kwartier kreeg Ryan Babel, terug van twee maanden blessuretijd, speeltijd. Het kwam het spel van de Amsterdammers ten goede. Fischer zette met een mooie geplaatse lob vanaf twintig meter over de over de lange Babos zijn ploeg op 3-0. Een minuut later maakte Nick van der Velden nog de 3-1, maar die treffer was slechts goed voor de statistieken.
Het laatste woord was voor Babel. Na een goede actie van invaller Danny Hoesen was de aanvaller er als de kippen bij en schoot hij de rebound voorbij Babos.

Zijn ploeg heeft deze competitieronde goede zaken gedaan, terwijl directe concurrenten PSV en Feyenoord eerder dit weekend punten verspeelden. De Amsterdammers staan nu drie punten los en hebben zestig punten. Daarachter volgen PSV en Vitesse met 57, terwijl Feyenoord vierde staat met 56 punten.

Ajax heeft een goede reeks neergezet en is nog ongeslagen dit jaar. Met de huidige voorsprong en misstappen bij de concurrentie lijken de Amsterdammers op weg naar een nieuwe titel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport